Quantcast

Valstybės tarnybos departamentas reorganizuojamas į agentūrą, ieškoma vadovo

  • Teksto dydis:

Valstybės tarnybos departamentas (VTD) nuo sausio 1-osios reorganizuojamas į agentūrą, įstaigai ieškoma naujo vadovo.

Vidaus reikalų ministerija (VRM) antradienį informavo paskelbusi konkursą pertvarkomos įstaigos direktoriui.

Pasak ministrės Agnės Bilotaitės, šiai pozicijai ieškomas „pokyčių lyderis, norinti prisidėti prie valstybės tarnybos tobulinimo“. Ministerija pabrėžia, kad agentūroje darbuotojų skaičius nesikeis – ir toliau dirbs apie 60 darbuotojų.

Anot A Bilotaitės, šios permainos yra visos valstybės tarnybos pertvarkos dalis, o VTD virsmas į agentūrą „nėra formalumas ar pavadinimo pakeitimas“.

„Iš esmės tai yra kokybinis šuolis viešajame valdyme – keisis įstaigų valdymas, vadovai įgaus daugiau įrankių pažangiai valdysenai, darbuotojų pritraukimui, motyvavimui, kompetencijų stiprinimui. Tai leis kurti modernią valstybės tarnybą, kuri gebėtų veikti greitai, būtų atspari grėsmėms ir atlieptų šalies gyventojų lūkestį laiku gauti kokybiškas paslaugas“, – teigė A. Bilotaitė.

Tai leis kurti modernią valstybės tarnybą, kuri gebėtų veikti greitai, būtų atspari grėsmėms ir atlieptų šalies gyventojų lūkestį laiku gauti kokybiškas paslaugas.

Pasak ministerijos, šiuo metu valstybėje nėra įstaigos, atsakingos už viešojo valdymo politikos įgyvendinimą, įskaitant biudžetinių bei viešųjų įstaigų stebėseną. Iki šiol pagrindinė VTD funkcija buvo centralizuotų atrankų vykdymas.

Žadama, kad išplėtus funkcijas, naujoji Viešojo valdymo agentūra taps kompetencijų centru, kuris konsultuos visas šalies biudžetines ir viešąsias įstaigas „dėl efektyvios ir šiuolaikinės valdysenos“.

Planuojama, kad viešojo valdymo agentūra atliks viešojo sektoriaus įstaigų, kokybės vadybos priemonių taikymo bei administracinių ir viešųjų paslaugų teikimo stebėseną ir analizę. Ji turėtų veikti kaip analitinis centras, valdantis didelės apimties duomenis apie viešojo sektoriaus įstaigų tinklą, funkcijas, procesus.

VRM teigia, kad viešojo sektoriaus pertvarka yra vienas Vyriausybės nustatytų prioritetų, o tam įgyvendinti yra vykdomi trys projektai – funkcijų peržiūra ir institucijų tinklo optimizavimas, administracinių ir viešųjų paslaugų peržiūra bei valstybės tarnybos pertvarka.

Anot VRM, valstybės tarnybos pertvarka siekiama ją tobulinti stiprinant vadovavimo ir lyderystės gebėjimus, didinant valstybės tarnybos profesionalumą, lankstumą ir efektyvumą, modernizuojant žmogiškųjų išteklių valdymą, diegiant inovacijas ir valstybės tarnybą priartinant prie darbo santykių, darbo užmokestį susiejant su darbuotojų kompetencijomis, gebėjimais ir veiklos rezultatais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Man tai kai tik

Man tai kai tik portretas
žodis ,,agentura,, taip ir priVatnikas :)

VTD

VTD portretas
Kada grąžinsite bendrojo gebėjimo testus, kurie buvo laikomi kompiuterio pagalba? Dabar tik bukalaurai turintys pažintis gali gaut darbo valstybės tarnyboje... Protingiems pasakoma - netinkamas.

reforma del reformos

reforma del reformos portretas
is straipsnio nera nieko apciuopiamo kad kas nors butu geriau. Gal but bijoma parodyti i ka pavirs is tikro valstybes tarnyba, tai naudojamos tos pacios nuvalkiotos frazes per visas reformas kiek ju buvo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių