Quantcast

Valstybės ekstremaliųjų situacijų centras renkasi į pirmąjį posėdį

Valstybės ekstremaliųjų situacijų centras ketvirtadienį renkasi į pirmąjį posėdį, kuriame tarsis dėl priemonių prieš koronavirusą.

Trečiadienį ekstremalią situaciją valstybės mastu paskelbusi Vyriausybė įsteigė šį centrą ir jam vadovauti paskyrė sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą.

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis išvakarėse tvirtino, kad nacionaliniu mastu paskelbta ekstremali situacija be kita ko suteiks teisę operacijų centrui spręsti, ar leisti valstybės tarnautojus į komandiruotes ir keliones koronaviruso paveiktose valstybėse ar atskiruose jų regionuose, švietimo ir kitoms įstaigoms bus galima nurodyti privalomai turėti dezinfekcinių priemonių.

Šiuo metu Užsienio reikalų ministerija yra pateikusi rekomendacijas nevykti į kai kuriuos Kinijos, Italijos, Pietų Korėjos regionus.

Premjerą Saulių Skvernelį pavadavęs energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas trečiadienį tvirtino, kad centras taip pat turės galimybę įvertinti, ar reikia riboti skrydžius, atnaujinti vidinių Šengeno erdvės sienų patikrą, tačiau tam, pasak ministro, kol kas poreikio nėra.

Vyriausybė trečiadienį jau numatė iš rezervo skirti 150 tūkst. eurų papildomoms apsaugos priemonėms ir kitoms nenumatytoms išlaidoms, kurių patirtų institucijos saugantis koronaviruso grėsmės. A. Šešelgio teigimu, respiratorių ir kitų apsaugos priemonių valstybė yra įsigijusi, o ekstremali situacija leis jas skirti gydymo įstaigoms paprasčiau.

Šios priemonės bus skirtos medicinos įstaigų veiklai užtikrinti.

Kinijoje sausį kilus COVID-19 viruso protrūkiui, jis išplito daugiau nei 30-yje pasaulio valstybių. Pasaulyje registruota daugiau nei 80 tūkst. susirgimų, mirė 2,7 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Už konservatorius

Už  konservatorius portretas
Didžiuojusi Kreiviu. Didžiuojusi konservatoriais. Per savivaldybių rinkimus balsuosiu už konservatorius. Mums nereikia pigios Astravo elektros, pigios lenkiškos anglinės elektros ar pigios elektros gaminamos iš mazuto. Mums reikalingi saulės elektrinės ir elektrinių parkai. Jau netoli tas laikas kai kiekvienas turėsime po saulės elektrinę .Elektros kaina nesvarbu.

nuomone

nuomone portretas
PASISKAICIAU KOMENTARUS -ISVADA TOKIA KORONAVIRUSAS KAI KURIEMS BUTU ISSIGELBEJIMAS NUO BEPROTYSTES ,SEKMES VERYGAI IR SKVERNELIUI

nesamones darome

nesamones darome portretas
Ekstrimali sutuacija - kažkas žaidžia žmonių gyvybėmis, leidžia tukstančius žmonių i vieną vietą žaisti krepšinį ir tiek surinkti sirgalių. Uždrausti tikrai, šalis dar nepasiruošusi tikiam ligų anplūdžiui, net termometrų neturi, transporto truksta, nera kaukiu, nėra aiškių nurodymų dėl nedarbindumo grižusiems, kad jie dar nevaikščiotų i darbą. Labai gaila, kad pinigai viskja leimia, bilietus išplatino, tai pinigu reikia.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių