Quantcast

Valstybę valdyti nori kaip verslo kompaniją

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad valstybės valdymo reformos nestringa, o valdančiųjų siekis - valstybę valdyti kaip pasaulinio lygmens privataus verslo kompaniją.

Antradienį, duodamas interviu Lietuvos radijui, Premjeras Andrius Kubilius teigė, kad žiniasklaidoje pasirodžiusi informacija apie užstrigusias valstybės valdymo reformas ir neefektyvų Saulėlydžio komisijos darbą - nepagrįsta, o ją skleidžia suinteresuoti asmenys.

„Aš matau nemažai įvairių interesų grupių [...]. Visos institucijos, kurias turime reformuoti, turi savo gerbėjų, rėmėjų, lobistų, kurie stengiasi tą reformą pakreipti į vieną ar kitą pusę. Jeigu principinga (Saulėlydžio - lrt.lt( komisijos ir jos pirmininko pozicija kam nors nepatinka, prasideda kaltinimai“, - sakė A.Kubilius.

Priekaištus komisijos pirmininkui Valentinui Milakniui Premjeras pavadino „natūraliai lietuviška tradicija“ ir teigė, kad valstybės valdymo reforma tikrai nestringa.

„Galiu pasakyti tik vieną dalyką. Tai, kas dabar yra daroma, yra tik pradžia. Reforma užtruks nemažą laiko tarpą tam, kad mes pasiektume esminių tikslų - valstybės valdymas taptų dinamiškas“, - sakė Premjeras.

Pasak A.Kubiliaus, Lietuvos biurokratija neprilygsta Vakarų šalių biurokratijai ir yra „gerokai atsilikusi“.

„Ji yra labai dažnai dirbanti tik sau, nesiorientuoja į žmonių poreikius, neturi aiškių tikslų, nežino ko siekia, dėl ko dirba. Yra puikių žmonių, bet sistema daro juos įkaitais“, - Lietuvos radijui sakė A. Kubilius.

„Mūsų tikslas - valstybė, valdoma kaip geriausios pasaulinio lygmens privataus verslo kompanijos“, - pridūrė Premjeras.

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė žinių, kad dėl stringančių valstybės valdymo reformų V. Milaknį gali apkaltinti patys valdantieji.

Iki šiol neveiklumu, tuščiažodžiavimu komisijos pirmininką atvirai kaltino tik Seimo opozicija. Praėjusią savaitę antausį V. Milaknis gavo iš Permainų koalicijos narių.
Besiformuojantį konflikto židinį pavyko užgesinti Seimo Pirmininkui, jis pasikvietė Saulėlydžio komisijos vadovą pasikalbėti. Pats V. Milaknis teigia politikų išpuolių nesibaiminąs ir atsistatydinsiąs tik tuomet, jei matysiąs, kad įgyvendinti komisijos užsibrėžtų tikslų neįmanoma.

Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos seniūno pavaduotojas, Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Žilvinas Šilgalis praėjusią savaitę viešai paskelbė abejojąs, ar Saulėlydžio komisija apskritai gali būti naudinga kraštui.


Šiame straipsnyje: kubiliusvaldymo reformos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių