Quantcast

„Valstietis“: ministerijoje „pasiektas dugnas“, J. Petrauskienė turi trauktis

  • Teksto dydis:

 Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė turi trauktis ir tą padaryti reikėjo jau seniai, pareiškė valdančiųjų „valstiečių“ frakcijos narys Mindaugas Puidokas.

Anot jo, Švietimo ir mokslo ministerijoje „pasiektas dugnas“, o švietimo reformas vykdžiusi J. Petrauskienė – apgavo Valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakciją bei klaidino švietimo bendruomenę, demonstravo nepagarbą mokytojams.

„Dabar kelias vienas. Ministrė Jurgita Petrauskienė turi trauktis ir tą padaryti reikėjo seniai. Situacija su ŠMM ministre senai tragiška. Niekas nepadaryta, kas jai buvo sakyta. LVŽS rinkiminės programos kruopščiai nevykdo. Mokytojų streiko turėjo net nebūti!“, – feisbuke penktadienio vakarą paskelbė parlamentaras.

Anot jo, dalies žadėtų papildomų milijonų švietimui nebuvo skirta, mokytojų bendruomenė suskaldyta ir supriešinta.

„Priėmėme Seime nemokamą aukštąjį mokslą bakalauro studijose, bet šiemet už mokslą moka daugiau pirmakursių nei pernai! Naikinome krepšelinę Steponavičiaus sistemą, pavertusią universitetus konkuruojančiais UAB-ais, bet ji veikia toliau“, – žeria kritiką ministrei M. Puidokas.

Dabar kelias vienas. Ministrė Jurgita Petrauskienė turi trauktis ir tą padaryti reikėjo seniai.

Pasak „valstiečio“, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija kitą savaitę „sudėlios taškus“.

„Dar vienas faktas, kad faktus apie galimus neskaidrius ministrės veiksmus, nedeklaruojant konkursų atskleidusio mano buvusio studento tėtis ir Sausio 13 dienos medaliu apdovanotas žmogus turėjo išeiti iš darbo likus metams iki pensijos“, – rašo M. Puidokas.

„LVŽS programoje švietimas ir kultūra buvo prioritetinės sritys. Abejose streikai ir chaosas“, – apibendrina parlamentaras.

Trečią savaitę neslūgstant dalies mokyklų streikams ir įtampai švietimo sistemoje, ministrė J. Petrauskienė sulaukia vis daugiau kritikos ne tik iš opozicijos, inicijavusios jai interpeliaciją, bet ir pačių valdančiųjų gretų.

Šią savaitę dėl netinkamo bendravimo su streikuojančiais mokytojais J. Petrauskienę supeikė ir Seimo pirmininko pavaduotoja „valstietė“ Rima Baškienė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pareiškė, kad stringant streikuojančių mokytojų ir švietimo ministrės deryboms, J. Petrauskienės galimybės eiti pareigas kelia abejonių.

Ministrė teigė gerbianti šalies vadovę ir jos nuomonę, bet apie galimą traukimąsi iš pareigų nekalba. J. Petrauskienė tikina, kad abejonių kelianti sumaištis švietimo sistemoje artimiausiu metu normalizuosis.

Premjeras Saulius Skvernelis teigė, jog ministrė vykdo būtinas pertvarkas švietimo srityje, ji turėtų išsklaidyti abejones atsakydama į interpeliacijos klausimus, kartu jis yra pareiškęs, kad ministrė turės trauktis, jei VTEK nustatys grubių pažeidimų.

Kitą savaitę Seime bus svarstoma opozicijos inicijuota interpeliacija ministrei, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija turėtų pateikti savo išvadą dėl J. Petrauskienės interesų derinimo ir deklaravimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
PUIKI MINISTRĖ, JINAI BIUDŽETO NETVIRTINA IR NEGALI NEI ATIMTI NEI PRIDĖTI O KAI KURIE TO NESUPRANTA IR LABAI GAILA, ĮŽEIDINĖDAMI, UŽGAULIODAMI NEŽINODAMI NEI SEIMO NEI VYRIAUSYBĖS VYKDOMŲ FUNKCIJŲ NEI ĮSTATYMŲ. AČIŪ PUIKIAI SUSITVARKO SU SAVO PAREIGOMIS.

Kęstas

Kęstas portretas
Glaustai apie JAV prezidento D.Trumpo ekonominę politiką. "Deja, amerikiečių svajonė yra mirusi ", - pareiškė D.Trumpas remdamasis radikaliai pesimistiniu požiūriu apie post-Reagano ekonominę tvarką, kurioje blogi prekybos sandoriai ir masinė imigracija yra laikomos atsakingomis už tai, ką D.Trumpas pavadino "amerikiečių skerdynės " "darbo žmonių bendruomenėse"." Lietuvoje liberalų įvesta nevykusi užsienio prekyba sukėlė panašias "lietuvių skerdynes" "darbo žmonių bendruomenėse". Masinės imigracijos dar neturime, nes dar ilgai liksime skurdžia, nesugebančia tvarkytis, korumpuota iki Ukrainos lygio, šalimi. Bet emigracija suduoda mirtinus smūgius lietuvių tautai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Idomu

Idomu portretas
kaip baigsis "saziningos grazuoles" (slyksti,nemaloni,izuli motera) vyro,o tuo paciu ir jos problema del vyro sandoriu,o ji "nezinojo". Melas. Kaip gali svietimui vadovauti ir auginti jaunaja karta tokia nesazininga,meluojanti ministre ? Ko gero,po gruodzio 4-sios,jos jau neliks ? Taciau liudna,kadangi pries ir dar pries, svietimieciu vadovu,geru nebuvo. Lietuvoje kazkokia betvarke:geria,paleistuvauja,sukciauja,savivaliauja,keicia diedus,bobas,savinasi sklypus,dvarus,kerta medzius,savavaliskai prisijungia arus... ir visi nebaudziami,"sventi",nekalti.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių