Quantcast

Valdžia nesutaria dėl klaidų dydžio

Valdantieji nesutaria, kokios apimties nuolaidas padaryti smulkiajam ir vidutiniam verslui, taisant kai kuriuos pernai naktimis Seime priimtus mokesčių įstatymus.

Vakar rytą valdančiosios koalicijos pasitarime pusantros valandos svarstyti Vyriausybės parengti ir parlamentui jau pateikti įstatymų pakeitimai dėl "Sodros" bei sveikatos draudimo mokesčių sumažinimo smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams bei ūkininkams. Šias pataisas žadėta jau šią savaitę priimti ypatingos skubos tvarka. Taip tikimasi ištaisyti kai kurias klaidas, padarytas praėjusių metų pabaigoje strimgalviais keičiant daugybę su mokesčiais susijusių įstatymų.

Bet norai ypatingos skubos tvarka pataisyti įstatymus gali žlugti, nes kai kurie koalicijos partneriai nori didesnių lengvatų smulkiesiems verslininkams, nei pasiūlė Vyriausybė.

Liberalų ir centro sąjungos lyderis Artūras Zuokas žada Seime įregistruoti pasiūlymus dėl didesnio smulkiųjų verslininkų ir ūkininkų parėmimo, kur kas radikaliau lengvinant jiems mokesčių naštą. Tokiems liberalcentristų lyderio planams linkusi pritarti bent dalis opozicijos.

Tačiau valdančiosios koalicijos partneriai neskuba remti A.Zuoko pasiūlymų. Liberalų sąjūdžio vadovas, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis mano, kad dabar būtina priimti Vyriausybės pateiktus pokyčius mokesčių įstatymuose, o visi kiti pasiūlymai galėtų būti svarstomi vėliau, jau Seimo pavasario sesijoje, kuri prasidės kovo 10 d.

Ministras pirmininkas, Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius sutiko, kad "reikia ieškoti papildomų būdų padėti smulkiajam ir vidutiniam verslui". Jo nuomone, galima būtų svarstyti, kaip radikaliau sumažinti "Sodros" ir sveikatos draudimo mokesčius šiai žmonių grupei, tačiau leido suprasti, kad dabar reikia kuo skubiau patvirtinti Vyriausybės jau siūlomą mokesčių sumažinimo planą, radikalesnius pasiūlymus atidedant vėlesniam laikui.

Pasak premjero, vakar rytą kol kas nesvarstytas Liberalų sąjūdžio atstovo, teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus pasiūlymas nuo 26 iki 21 proc. sumažinti dividendų apmokestinimą. "Kai kuriuos klausimus svarstysime antrą metų ketvirtį su biudžeto įstatymo pakeitimu", – paklaustas apie šio pasiūlymo likimą atsakė A.Kubilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių