Quantcast

Valdovų rūmuose – abiturientų „šimtukininkų“ apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Valdovų rūmuose, ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ir švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius apdovanojo sėkmingiausiai brandos egzaminus išlaikiusius abiturientus.

Šiemet apdovanoti 82 abiturientai, gavę po tris ir daugiau šimto balų įvertinimus. Valstybinių brandos egzaminų šimto balų įvertinimus iš viso gavo 2 132 abiturientai. Daugiausia „šimtukų" mokiniai surinko už užsienio kalbų valstybinius brandos egzaminus.

Ministras pirmininkas S. Skvernelis pasidžiaugė galėdamas abiturientus pasveikinti tokia ypatinga proga.

„Esate išskirtinė abiturientų karta, kurią sveikiname išskirtinėmis sąlygomis, pandemijos akivaizdoje. Nepaisydami šių iššūkių jūs pademonstravote savo išskirtinius gabumus. Buvo sakančių, kad egzaminų nereikia, bet aš džiaugiuosi, kad jie įvyko, nes jų atsisakymas nebūtų sąžiningas jūsų atžvilgiu – visų tų, kurie rinkosi sunkiai dirbti ir siekti savo tikslų. Kad ir ką pasirinksite veikti ateityje, tikiuosi, kad savo darbais prisidėsite prie pozityvių pokyčių mūsų šalyje", – sakė premjeras.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius pažymėjo, kad šių metų brandos egzaminų sesijos iššūkį turėjo įveikti visi – tiek mokiniai, jų tėvai, tiek mokytojai, mokyklų vadovai.

„Didžiuojuosi aukštais abiturientų pasiekimais. Visa tai jiems suteiks tvirtą pagrindą einant nauju ateities keliu. Žinoma, turime dar daug ką padaryti stiprindami visų mokinių ugdymo kokybę. Todėl nuo šio rudens taikysime operatyvias priemones užtikrinant pagalbą mokiniams, keliant mokytojų kvalifikaciją, pradėsime realizuoti ilgalaikės perspektyvos darbus, vieni jų –atnaujintų bendrųjų ugdymo programų diegimas tam tikrose mokyklose", – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras A. Monkevičius.

Šiais metais brandos egzaminus laikė 28 183 kandidatai. Vidutiniškai jie pasirinko laikyti 3-4 egzaminus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blogai kad panaikino, gerai kad palio

blogai kad panaikino, gerai kad palio portretas
Man tai patinka islaikyta tarybine tradicija daryti simtadienius moksleiviams. Taip pat dar viena grazi palikta tarybine sovietu sajungos tradicija tai pradeti mokslo metus nuo rugsejo pirmosios ir ateiti su gelemis. labai grazu, kad tarybine tradicija islaikyta. tik tikrai gaila, kad pionierius ir komjaunuolius panaikino.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių