Quantcast

Vaizdo konferencijų platformoje „Zoom“ aptikta duomenų saugumo spragų

Vaizdo konferencijų ir pokalbių platformoje „Zoom“ aptikta duomenų privatumo problema, penktadienį perspėjo Nacionalinis kibernetinio saugumo centras prie Krašto apsaugos ministerijos (NKSC).

„Identifikuotos saugumo spragos leido perimti įvairius vartotojų duomenis, tokius kaip: el. pašto adresus, nuotraukas, prisijungimus prie operacinės sistemos, gauti priėjimą prie kameros ir mikrofono, įrašyti pokalbius, kt.“, – teigiama NSKC prenešime.

Taip pat pranešama, kad nustatyta, jog „Zoom“ siuntė socialiniam tinklui „Facebook“ net ir jame paskyrų neturinčių vartotojų duomenis.

NSKC pranešime perspėjama ir dėl didėjančio kiekio sistemos klastočių, kuriose bandoma surinkti vartotojų duomenis arba priversti atsisiųsti kenkėjišką programinį kodą.

Krašto apsaugos ministerijos kibernetinio saugumo specialistai patarė nesinaudoti šia platforma siunčiant konfidencialius duomenis, naudoti ją tik vaizdo funkcionalumui, o susirašinėjimams pasirinkti kitą komunikacijos priemonę. Siūloma naudoti „Zoom“ platformą per naršyklę, pačios sistemos į savo įrenginį neįdiegiant.

Platformą naudojančios organizacijoms NSKC patarė pokalbio kanalų identifikacinio numerio (ID) neskelbti viešai, o pačius pokalbių kambarius apsaugoti slaptažodžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių