Quantcast

Gyventojai raginami pasikeisti seno pavyzdžio vairuotojo pažymėjimus

  • Teksto dydis:

Gyventojai raginami nedelsti ir iš anksto pasikeisti senuosius vairuotojo pažymėjimus į naujo pavyzdžio dokumentus.

Valstybės įmonės „Regitra“ duomenimis, apie 290 tūkst. gyventojų dar yra nepasikeitę senųjų vairuotojo pažymėjimų be galiojimo nuorodos, todėl, artėjant galiojimo terminui, gali susidaryti ilgos pareiškėjų eilės, teigia Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Gyventojai išvengtų bereikalingos gaišaties eilėse, jei nelauktų paskutinių dienų ir jau dabar pasirūpintų naujais dokumentais“, - nurodo VRM.

Senieji popieriniai (laminuoti) vairuotojo pažymėjimai, kuriuose nenurodyta jų galiojimo pabaiga, baigs galioti 2017 metų vasario 3 dieną. Šis terminą yra nustačiusi Vyriausybė.

Naują vairuotojo pažymėjimą galima užsisakyti bet kuriame vairuotojo pažymėjimus išduodančiame „Regitros“ padalinyje nepriklausomai nuo asmens gyvenamosios vietos Lietuvoje. Vairuotojo pažymėjimai išduodami per dešimt darbo dienų nuo pareiškėjo prašymo pateikimo „Regitrai“ dienos.

Vairuotojo pažymėjimai keičiami gyvenantiems ir (arba) savo gyvenamąją vietą Lietuvoje deklaravusiems asmenims. Nuolat užsienyje gyvenantys piliečiai dėl vairuotojo pažymėjimų keitimo turėtų kreiptis į toje valstybėje vairuotojo pažymėjimus išduodančią instituciją.

Jei pareiškėjas pageidauja, kad pagamintas naujas pažymėjimas būtų pristatytas jo nurodytu adresu Lietuvoje, apie tai jis turi informuoti užsakymo metu. Keičiamas senas vairuotojo pažymėjimas paimamas tik pareiškėjui įteikiant naują pažymėjimą. Atsiimti jį gali ne tik jo savininkas, bet ir savininko įgaliotas asmuo ar advokatas.

Vairuotojo pažymėjimai keičiami gyvenantiems ir (arba) savo gyvenamąją vietą Lietuvos Respublikoje deklaravusiems asmenims. Nuolat užsienyje gyvenantys piliečiai dėl vairuotojo pažymėjimų keitimo turėtų kreiptis į toje valstybėje vairuotojo pažymėjimus išduodančią instituciją. Kilus klausimams, pasiteirauti apie pažymėjimų keitimą galima bendruoju „Regitros“ informacijos telefonu (8 700) 55 151 arba el. paštu info@regitra.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių