Quantcast

Vaikų svajonių išpildyta už beveik pusę milijono litų

Paaiškėjo galutiniai socialinio projekto „Vaikų svajonės“ rezultatai: jo metu išpildyta daugiau nei 4 tūkst. vaikų norų, kurių vertė siekia beveik 467 tūkst. Lt – tai yra 3 kartus  didesnė suma nei 2011 m. Projekto organizatoriai tikisi, kad 2013 m. bus išpildyta dar daugiau sunkiomis sąlygomis gyvenančių vaikų svajonių.

„Vaikų šypsenos, kurių šiais metais tikrai netrūko, yra didžiausias įvertinimas. Išpildytų svajonių skaičius gerokai viršijo mūsų išsikeltus lūkesčius – išpildyta daugiau kaip 90 proc. visų projekto svetainėje skelbtų svajonių, – sako vienas iš projekto iniciatorių Julius Gregorauskas. – Ateinančiais metais skirsime daugiau dėmesio vaikų svajonių surinkimui, ketiname įtraukti daugiau savivaldybių, taip pat nepamiršime bendradarbiavimo su įmonėmis bei užsienyje gyvenančiais lietuviais“.

Trečią kartą rengtas projektas sumušė visų metų rekordus. 2012 m. iš viso buvo surinktos 4333 vaikų svajonės (2011 m. šis skaičius siekė 1587), įgyvendintų svajonių vertė padidėjo kiek daugiau nei tris kartus lyginant su ankstesniais metais. Šiemet prie projekto prisijungė 13 naujų savivaldybių, tad jame dalyvavo net 27 Lietuvos savivaldybės. Taip pat prie vaikų svajonių įgyvendinimo prisidėjo daugiau nei 100 savanorių, apie 200 socialinių darbuotojų bei apie 30 socialiai atsakingų verslo įmonių.

Išsirinktą vaiko svajonę buvo galima išpildyti 4 būdais: dovaną įteikti asmeniškai arba nusiųsti ją su tuo vaiku dirbančiam socialinės paramos centrui, kad jie įteiktų dovaną (tokiu būdu svajones išpildė 65 proc. visų prie projekto prisidėjusių geros valios žmonių). Pastarajam variantui palengvinti prekybos centre „Ozas“ buvo pastatytas specialus „Vaikų svajonių bokštas“, į kurį buvo atnešta 611 dovanų – nuo žaislinių meškučių iki dviračių. Kita dalis – 35 proc. aukojusiųjų – pervedė reikiamą sumą dovanai pirkti į konkrečiu vaiku besirūpinančio socialinės paramos centro sąskaitą. Šia galimybe dažniausiai pasinaudodavo užsienyje gyvenantys lietuviai ar žmonės, norintys išpildyti vaiko iš kito miesto svajonę. Daugiausiai svajonių buvo išpildyta Vilniaus (684), Vilkaviškio (482) bei Raseinių (384) savivaldybėse.

„Vaikų svajonės“ – tai savarankiška iniciatyva, kuria siekiama išpildyti kuo daugiau sudėtingomis sąlygomis augančių vaikų svajonių. Projekto svetainėje www.vaikusvajones.lt talpinamos 1-14 m. amžiaus mažųjų svajonės, kurias buvo galima pildyti nuo lapkričio 5 d. iki 2013 m. sausio 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių