Quantcast

E. Žiobienė paskirta vaiko teisių apsaugos kontroliere trečiai kadencijai

Seimas paskyrė Editą Žiobienę vaiko teisių apsaugos kontroliere trečiai kadencijai.

Ketvirtadienį per slaptą balsavimą už jos kandidatūrą buvo 70 Seimo narių, 29 prieš ir 12 susilaikė.

Pasak Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, E. Žiobienė yra patyrusi teisininkė, kontrolierės pareigas ji eina jau dvi kadencijas ir išmano šios srities problematiką.

E. Žiobienė kaip aktualiausias vaiko teisių apsaugos sistemos problemas nurodė vaikų psichiatrines psichologines ekspertizes baudžiamosiose bylose, psichologų paslaugų, šeimai skirtų paslaugų prieinamumą, taip pat vaiko globos šeimoje, įvaikinimo ir kitus klausimus.

E. Žiobienė vaiko teisių apsaugos kontrolierės pareigas eina nuo 2010 metų kovo mėnesio.

Ji yra įgijusi sociologijos bakalauro, teisės bakalauro ir magistro, socialinių mokslų (teisės) krypties daktaro kvalifikacinius laipsnius.

E. Žiobienė yra dirbusi Lietuvos žmogaus teisių centro direktore, Mykolo Romerio universitete, Vytauto Didžiojo universitete, Kauno technologijos universitete, Kauno apskrities viršininko administracijoje.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierius vykdo vaiko teisių ir jo teisėtų interesų užtikrinimo ir apsaugos priežiūrą ir kontrolę, tiria vaiko teisių ir teisėtų interesų pažeidimo atvejus bei siekia gerinti vaikų padėtį Lietuvoje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Šeimų laukia liūdnos dienos.

nerealiai

nerealiai portretas
šlykštu

Ziobiene tik ziobcioja, bet

Ziobiene tik ziobcioja, bet portretas
jokio garso is jos neisspausi.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių