Quantcast

V. Zimnickas: atskraidintų reagentų koronaviruso tyrimams užteks savaitei

Į Lietuvą sekmadienį  atskraidintų reagentų užteks savaitei, sako Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas.

„Penkioms dienos tikrai turėtų pakakti. Visai Lietuvai“, – BNS sekmadienį sakė jis.

Pasak V. Zimnicko, dabar į Lietuvą atgabenti kinietiški reagentai.  

„Šiomis dienomis, pirmomis kitos savaitės dienomis laukiame ir naujų siuntų tikimės bus, kad jos bus. Užteksime nebe tik kad penkioms dienos, o pastoviai stabiliai turėsime. Užsakyti tikrai dideli kiekiai“, – sakė laboratorijos vadovas.

„Mums reikėjo pramušti tą butelio kamštuką, to kaklelio. Tikėkimės, kad jis bus pramuštas ir, manau, nebebus tokios situacijos ir tokios įtampos kas susieta su reagentais“,  – teigė V. Zimnickas.

Anot jo, kitą savaitę laukiama dar reagentų. 

„Šiąnakt turėtų išeiti korėjietiškas krovinys. Kai gausime kelionės dokumentus, tada bus matyti, kur jis važiuoja ir kaip. Rytoj labai tikimės, kad ir angliškas krovinys bus, irgi gal pavyks paimti. Labai tikimės. Turime bent kelis tiekėjus iš kelių šaltinių“, – kalbėjo  laboratorijos direktorius.

Sekmadienio vakarą iš Belgijos pakilo Lietuvos kariuomenės transporto lėktuvas „Spartan“ su 5 tūkst. reagentų.  

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sekmadienio vakarą BNS žadėjo, kad kitą savaitę iš Kinijos išskraidinti reagentai koronaviruso tyrimams Lietuvą pasieks penktadienį.    



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vttc

Vttc portretas
Cia taspac kaip nuo pensijos iki pensijos ir nieko nelieka pinigu taip pat ir su reagentais

Petras

Petras portretas
Futbolininkas, 1992 - 1996 m. Seimo narys, įvairių tarnybų, žinybų, asociacijų funkcionierius, galiausiai ,matyt, pajautė prielankumą medicinai, vis arčiau žmonių ir jų piniginės. Štai pavyzdys ant ko laikosi Lietuva.

Pritariu anonimui

Pritariu anonimui  portretas
Amerikiečiai pažadėti, pasigirti gali ,o kai reikalai prieina prie pagalbos skyrimo, jie plauna rankas ,nebent tai jiems naudinga .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių