Quantcast

V. Mitalas apie COVID-19: daugiau sprendimų turi būti priimama lokaliu lygmeniu

Vilniaus vicemeras, Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas sako, kad Vyriausybė, įvesdama naujus ribojimus siekiant pažaboti COVID-19 viruso plitimą šalyje, turėtų glaudžiau bendradarbiauti ir suteikti daugiau galios veikti savivaldybėms.

„Vyriausybės praėjusią savaitę pradėta vystyti mintis apie atskirų savivaldybių situaciją ir iš to sekančius sprendimus, kaip mintis, man atrodo, yra einanti teisinga linkme. Tiesiog ji yra šiek tiek pavėluota ir bijau, kad ji bus ne iki galo kokybiškai išplėtota įgyvendinant. Nes dabar matome, kad (...) su savivalda niekas nesitarė, ir toliau vienas po kito eina ekstremalių situacijų vadovo sprendimai, kurie yra tiesiog nuleidžiami iš viršaus. Tokiu būdu atgalinio ryšio ir tarimosi kultūros niekaip niekas neplėtoja“, – spaudos konferencijoje pirmadienį teigė jis.

V. Mitalas taip pat tikino, kad daugiau atsakomybės ir sprendimų turi būti priimama lokaliai savivaldybėse.

„Kai yra teigiama, kad daugiau sprendimų ir daugiau atsakomybės turi būti leidžiama prisiimti lokaliu lygmeniu – šį dalyką tikrai galima sutvarkyti. Ir aš manau, kad tada ruduo ir ilga žiema, kuri laukia prieš akis, bus lengvesnė, kai mes turėsime labai aiškius algoritmus, kada prisijungia atskirų savivaldybių ar atskirų įstaigų lygmeniu sprendimai, ir jie bus suderinti su tais žmonėmis, kurie iš tikrųjų atsakingi už jų lokalų įvykdymą. O už lokalų įvykdymą yra atsakingos savivaldybės, o ne nacionalinė valdžia“, – kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prakišai Mitalai vienmandatėje,reiškiasi dar ne visi žmonės Lietuvoje pritaria narkomanijai ir homoseksualizmui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių