Quantcast

V. Kasiulevičius: jaunimas – nuostabus, aukojasi už mus

  • Teksto dydis:

Andriui Tapinui paskelbus apie Vilniaus universiteto (VU) gydytoją rezidentę, kuri prekiavo labdarai skirtomis medicininėmis apsaugos priemonėmis, sujudo šios aukštosios mokyklos bendruomenė.

"Labai nuliūdino toks poelgis žmogaus, kuris save sieja su mūsų universitetu", – pasisakė VU Medicinos profesorius ir šeimos gydytojas prof. Vytautas Kasiulevičius.

"Bet tai tik vienas atvejis. Ir aš turiu vilties, kad taip pasielgusi rezidentė atsiprašys ir daugiau nekartos tokių klaidų. Esu įsitikinęs, kad daugelį kalčių galima išpirkti. Tam reikia didesnės drąsos, negu daryti klaidas, bet tai įveikiamas darbas. Visada yra šansas, laikas ir vieta. O jeigu nėra nei laiko nei vietos, tai yra Santaros klinikų Infekcinė ligoninė, kuriai nuolat reikia darbo rankų", – socialiniame tinkle dėstė profesorius.

Kaip pavyzdį jis pateikė dvi otorinolaringologijos gydytojas rezidentes, kurios vos "paliepus prof. Ligita Jančorienė be diskusijų ,,ekipavosi" ir išvyko į ,,fronto liniją". "Mūsų jaunimas yra nuostabus, jie aukojasi už mus ir daro daugybę dalykų, kad mes, senukai medikai ir pacientai, išsaugotume savo gyvybes", – gyrė V. Kasiulevičius.

Medikas rašė, kad kasdien kartu su kitais kolegomis ligoninės konsiliumuose aptardamas sunkius klinikinius COVID-19 atvejus mato, kiek jaunimas daro darbų. "Kada nors šie žmonės pakeis net tokius bemiegius ir bebaimius COVID-19 naikintojus kaip Linas Svetikas. Patikslinsiu - dar už daug metų", – šyptelėjo profesorius.

V. Kasiulevičius teigė sulaukiąs nemažai skambučių VU bendruomenės narių, kuriuos sukrėtė minėta rezidentės istorija.

"Vilniaus universiteto studentai ir gydytojai rezidentai, aš lenkiuosi prieš Jus. Žinau, kad pergyvenate dėl to nelemto atvejo. Skambinate man, kad jūs niekaip su tuo nesusiję ir kad nepelnyta dėmė krito ant jūsų. Nesmerkite, o padėkite atsitiesti kolegei. Visi mes klystame ir visi mes taisome klaidas. Išplauksime mes ir iš tos COVID-19 tamsos. O tuomet vėl galėsite lupti mus, užkerpėjusius senukus. Pažadu", – rašė V. Kasiulevičius.

Visuomenei toliau tebediskutuojant, ar vertėjo A. Tapinui viešinti merginos tapatybę, šia tema pasisakė ir žinoma žurnalistė Rita Miliūtė.

"Aš galvoju apie tą rezidentę, kurios istoriją paskelbė Andrius. Turbūt visi mes apie ją galvojom. Turiu vieną klausimą visiems. Ar nepasakius, kas ji, pasakius tiesiog “pagavom vieną“ ir nieko konkrečiai, nebūtų apjuodinti visi? Lygiai visi, kurie prašo apsaugos savo skyriams ir rūpinasi, kad ją gautų", – šeštadienį feisbuke rašė žurnalistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bet universitetas irgi

bet universitetas irgi portretas
užpernai būsimieji gydytojai už metus mokėjo 3700, pernai 5200 šiemet dar du šimtus pridėjo

Jole

Jole portretas
Na miliute, tik nereikia, nieks visu neapjuodino, tikrai niekuo nekalti, nei ja mokine destytojai, profesoriai, kolegos ir pan. merguzele jau matomai tokia uzsigimus, nemastanti, norinti pasipelnyti is kitu nelaimiu, nors ziauriai skamba, bet taip yra. Labai gerb. prof.Kasiuleviciau, tik nors dabar jos nedaleiskite dirbti, ypac prie serganciu covid_19, nes nieks ja nebepasitiki, o ateityje, matysite. Gerbiu Jus ir labai pasitikiu ir aisku mes tikime, net labai, jaunimu, rezidentais ir t.t. tik ja, palaikykite toliau nuo musu. Jus musu viltis, skaitau visus jusu straipsnius. Aciu, sveikatos Jums!

ala

ala portretas
Galimai ji ne viena tai dare ,uzsiiminejo labdaros prekyba.gal rezidente ,ne ten stojo mokytis ,gal is jos butu isejus gera verslininke,vertetu jai apie tai pamastyti.O kad medikai visa gyvenima imdavo kysius cia jokia naujiena,Graziu artejanciu svenciu
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių