Quantcast

V. Kasiulevičius pasidalijo naujausia informacija: koronaviruso testas – neigiamas

  • Teksto dydis:

Penktadienį Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius informavo, kad jo kolegai, su kuriuo jis turėjo kontaktą, yra patvirtinta koronaviruso diagnozė, dėl to jis nusprendė saviizoliuotis. Šeštadienio vakarą profesorius pranešė sužinojęs, jog jam atliktas testas dėl koronaviruso yra neigiamas. Tačiau jo kolegei atliktas itin specifiškas, greitai atliekamas, didelio jautrumo paveldimų bei infekcinių ligų tyrimo testas parodė užsikrėtimą.

„Mieli draugai, mano COVID-19 testas parodė, kad esu neužsikrėtęs, tačiau mūsų kolegės PGR testas rodo užsikrėtimą. Kolegė kaip ir vakar susirgęs kolega nekeliavo į jokias užsienio šalis, o dirbo konsultuodami daug pacientų ir kaip visi kolegos taupiai naudojo paprastas medicinines kaukes. FFP2 ir FFP3 dar vis svajonė, kurią netikėtai gavęs po 4-6 valandų vis tiek turi atsisveikinti. Dar vakar daug kas iš mūsų darbuotojų turėjome artimus kontaktus. Todėl liekame karantine, kol nebus pakartoti testai“, – socialinio tinklo „Facebook“  profilyje pranešė V. Kasiulevičius.

Pasak profesoriaus, šis atvejis įrodo paprastą dalyką – nepasirūpinus reguliariu medikų PGR testavimu ir tinkama apsauga esą kyla pavojus visai sveikatos apsaugos sistemai.

„Šiuos klausimus keliu jau antrą mėnesį, tačiau priimu kritiką, kad buvau pernelyg atlaidus atsakingiems žmonėms. Daugelio jau įvykusių medikų užsikrėtimų buvo ir tebėra galima išvengti tinkamai pertvarkant medicinos įstaigų darbą, panaikinant bet kokius susirinkimus, bendras vizitacijas, bendrus pietus ir kavos pertraukas, o kiekvieną kontaktą su pacientu traktuojant kaip potencialų COVID-19 atvejį“, – apmaudo dėl esamos situacijos neslėpė Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius.

Jo teigimu, į pastarojo tipo susitikimus medikas esą turi eiti pasiruošęs ir su tinkama apranga.

Kolegė kaip ir vakar susirgęs kolega nekeliavo į jokias užsienio šalis, o dirbo konsultuodami daug pacientų ir kaip visi kolegos taupiai naudojo paprastas medicinines kaukes. FFP2 ir FFP3 dar vis svajonė, kurią netikėtai gavęs po 4-6 valandų vis tiek turi atsisveikinti.

„Iki COVID-19 buvusio pasaulio nebeliko ir mūsų darbe. Nepamirškite kolegos. Nuolatinė dezinfekcija ir reguliarus patalpų valymas taip pat turi tapti įstaigų darbo prioritetu, o ne proceso imitacija. Mūsų buvusį pasaulį virusas perėmė į savo rankas. Neginčijama tiesa ir tai, kad realus užsikrėtusių skaičius yra reikšmingai didesnis negu nustatytų atvejų skaičius, o infekcija plinta šalies viduje. Teigiama žinia yra ta, kad dabar susitelkėme į nuotolinės komunikacijos komandas kurdami mūsų pacientų ir mūsų kolegų gydymo strategiją ir taktiką. Šiose komandose gimsta lyderystė, nepaisanti užimamų pareigų ir regalijų. Neriame į eksperimentinio gydymo laiką, prilygstantį XIX amžiaus mokslo revoliucijai“, – akcentavo V. Kasiulevičius.

Profesorius pabrėžė, kad COVID-19 pasaulis reikalauja žaibiškų sprendimų ir nuolatinių lenktynių su laiku.

„Pasirinkimo priimti ar nepriimti iššūkį mes nebeturime. Tai yra okupacija ir mes turime kautis. Laukia sunkus ir ilgas laikas, kuris visus mus pakeis negrįžtamai. Tą reikia priimti ir judėti į priekį. COVID-19 pasaulyje labiau vertinsime tiesą, tarpusavio ryšį ir tokią trapią mūsų prigimtį“, – socialiniame tinkle rašė jis.

Primename, kad pasaulyje skaičiuojant užsikrėtusiųjų koronavirusų atvejus, iš jų 99 jau fiksuoti Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)))

:))) portretas
Landsbergininkai lengviau atsikvėps :) jų feisbukinis ministras- išgyveo

Jus

Jus portretas
Šaunuolis! Mes didžuojamės Jumis! Ir toliau gelbėkite mūsų žmones! Ir neskaitykite tokių šlykščių komentarų! Kaip jie dar gali rašinėti tokius, turbūt sėdi išsidrėbę ant sofutės, ir blevyzgoja nesamones! Stiprybės Jums!

Jup

Jup portretas
Eik dirbti o ne rasliavas rasinek saviizoliaves. Nebūk bailys ir dezertyras profesoriau, juk Hipokrato priesaiką davei.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių