Quantcast

Užsienio žiniasklaida: lietuviai nusivylę dėl nelygybės ir skurdo

  • Teksto dydis:

Prezidento rinkimus aprašančios tarptautinės naujienų agentūros teigia, kad naują šalies vadovą renkantiems lietuviams labiausiai rūpi socialinės nelygybės ir skurdo problemos.

Agentūra „Reuters“ atkreipia dėmesį, kad nuomonės apklausose pirmaujantys kandidatai žadėjo didinti valstybės išlaidas socialinėms reikmėms.

„Tai yra opus klausimas daugybei žmonių Lietuvoje: beveik trečdalis šalies gyventojų susiduria su skurdo ar socialinės atskirties rizika“, – rašoma „Reuters“ publikacijoje.

Naujienų agentūra „Agence France Presse“ (AFP) pabrėžia, kad atskirtis Lietuvoje išlieka didelė problema, nepaisant spartaus ekonomikos augimo ir algų kilimo.

„Lietuviai sekmadienį pradėjo balsuoti prezidento rinkimuose: įtemptoje kovoje daugiausia dėmesio skiriama pajamų nelygybės ir skurdo problemoms šioje Baltijos šalyje, galinčioje pasigirti vienu didžiausių ekonomikos augimo rodiklių euro zonoje“, – rašo AFP.

Amerikiečių agentūra „Bloomberg“ teigia, kad nelygybės problemą gerai iliustruoja dar gausiai paplitę lauko tualetai.

„Nors pragyvenimo standartai 2,8 mln. gyventojų turinčioje šalyje po įstojimo į ES 2004 metais pašoko 50 proc., šimtai tūkstančių žmonių išvyko iš šalies dėl antros pagal dydį nelygybės bloke, o daugiau nei dešimtadalis gyventojų namuose neturi vandentiekio. Taigi, nenuostabu, kad šios Baltijos šalies prezidento rinkimų kampanijoje garsiausiai kalbama apie gyvenimo kokybę“, – rašo „Bloomberg“.

Prezidento rinkimuose dalyvauja devyni kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Iš dalyvavusių referendume už pilietybės išsaugojimą lietuviams, du su puse karto daugiau rinkėjų nubalsavo už pilietybės išsaugojimą [1]. Landsbergio vadovaujama klika yra prieš daugumą aktyvių Lietuvos piliečių. Šalin vagis nuo lovio. Ačiū, nuoširdus lietuviškas ačiū, visiems, kuriems rūpi tautos vienybė. 1. Mano rašymo momentu apdoroti 1807 apylinkių duomenys iš 1972 esamų apylinkių. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

Anonimas portretas
Kas mus išvyjo iš gimtinės jeigu ne šimonytė atėmė pensijas,viską baigė išparduoti,ir vėl lenda,kad visai Lietuvėlė išnyktų.Ji tik savo motinėle dejuoja,o mes visi kiti tik jai apspjauti.Ir ne Skvernelis milicininkas ir leido bujoti pedofilijai,atiminėti vaikus iš padorių šeimų,pardavinėti svetur juos.Tai nematau nei vieno,kad būtų tinkamas visi košės prisidirbe.

O tai

O tai  portretas
Simonytè gal baisiai spres?Ji apie normalia socialine padėti šalyje net nekalba. Iš to sprendziu kad tas jai nesvarbu
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių