Quantcast

Už lietuvybės puoselėjimą apdovanotas Vokietijos lietuvis V. Bartusevičius

  • Teksto dydis:

Garbės ženklo „Už pasaulio lietuvių nuopelnus Lietuvai“ medaliu šeštadienį apdovanotas Vokietijos lietuvių bendruomenės garbės pirmininkas, Lietuvos kultūros instituto vadovas Vincas Bartusevičius.

Užsienio reikalų ministerijos teigimu, jam apdovanojimas skirtas už ilgametę mokslinę veiklą išsaugant lietuvių išeivijos kultūrinį paveldą, istoriją bei už indėlį stiprinant bendruomenę ir paramą Vasario 16-osios gimnazijai.

Vokietijos Hiutenfeldo mieste įsikūrusioje gimnazijoje šeštadienį apsilankė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, čia jis dalyvavo renginyje, skirtame Lietuvos valstybės atkūrimo dienai ir gimnazijos 70-mečiui paminėti.

„Vasario 16-osios gimnazija buvo, yra ir bus lietuvybės lopšys. Nuoširdžiai linkiu, kad ir toliau gyvuotumėte mokydami jaunąją kartą pažinti, pamilti ir branginti savo tėvų ar senelių kraštą”, – ministerijos pranešime cituojamas L. Linkevičius.

Jis taip pat susitiko su Heseno žemės švietimo ministru Ralph Alexander Lorz (Ralfu Aleksanderiu Lorcu), kuriam padėkojo už jau 70 metų besitęsiančią nuoširdžią Heseno žemės pagalbą čia veikiančiai lietuviškai gimnazijai.

1950 metais įsteigta Vasario 16-osios gimnazija šiemet skaičiuoja 70-uosius gyvavimo metus. Ministerijos teigimu, šiuo metu Vokietijoje gyvena daugiau kaip 56 tūkst. tautiečių, o gimnazijoje mokosi 77 lietuviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

360 000 lietuvių

360 000 lietuvių portretas
untiniuksmas... Pateikite savo skaičius. Turiu nuojautą, kad tada man ir komentuoti nieko nereiks, nes viską suprasite patys.

360 000 lietuvių

360 000 lietuvių portretas
užteks jau svaigti apie tuos lietuvius ir lietuvybę, nes... Mano paskaičiavimais lietuvoje beliko 360 000 lietuvių, ne lenkų, ne rusų ir t.t..., o lietuvių. Iš kurių per metus miršta 6000, emigruoja 9000. Skaičiuojam toliau... 360 000 / 15 000 = 24 Taigi, matematika sako, kad po 24 metų lietuvių tauta išnyks. Tad arba skelbiate ekstremaliąją padėti arba tyliai per tuos 24 metus išnykstate nuo žemės paviršiaus. Atsiboto tokie straispniai, kurie yra niekas kitas kaip akių dumimas ir ta pati vasario 16 yra cirkas, ir visa kita. Liepto galas jau prieitas, o jūs vis dar svaigstate.

pasidomėkite

pasidomėkite portretas
Lenkija lietuvoje gyvenančius lenkus remia FINANSIŠKAI, kad jie puoselėtų lenkybę, o ką daro lietuva? Ogi reketuoja iš emigrantų PSD. Prirašyti galiu dar labai daug, na bet manau esmė aiški.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių