Quantcast

Už atkimštų alkoholio butelių gabenimą automobiliuose – 10 kartų didesnės baudos

Nuo birželio 1-osios pradeda galioti beveik 10 kartų didesnės baudos už atkimštų alkoholio butelių gabenimą automobiliuose – už tai grės baudos iki 140 eurų.

Šiomis baudomis siekiama užkirsti kelią situacijoms, kuomet automobilio salone alkoholį vartoja keleiviai. Policija sako, kad toks keleivių elgesys turi įtakos vairuotojo budrumui ir yra išbandymas jo ryžtui atsispirti prie vairo išgerti.

Už alkoholio produktų atidarytoje pakuotėje vartojimą, laikymą ir gabenimą automobilių salonuose bauda sieks nuo 40 iki 100 eurų, o už pakartotinai padarytą pažeidimą – 140 eurų.

Išimtis bus taikoma automobiliams, kurių salonas yra atskirtas nuo vairuotojo vietos. 

Policijos duomenimis, pernai dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 175 avarijos, jose sužeista 216 ir žuvo 15 žmonių, užpernai 182 eismo įvykiuose sužalotas 221 ir žuvo 26 asmenys.

Lietuvoje draudimas automobiliuose gabenti atkimštą alkoholio butelį įsigaliojo dar 2009 metais, tačiau už pažeidimus buvo numatytos 10-12 eurų baudos.

Taip pat didėja baudos už šiukšlinimą traukiniuose –  nuo 60 dabar iki 140 eurų, o už važiavimą per geležinkelį tam neskirtose vietose – 360-560 eurų (dabar – 180-280 eurų).   



NAUJAUSI KOMENTARAI

ar jus savo piliečius

ar jus savo piliečius portretas
neįgaliais gyvuliais laikot? kaip tokie "beveliai neadekvatūs" pagal jus teises gauna? o jei į taksį moteris trumpu sijonu įlips - vairuotojas mes vairą ir puls ją prievartauti? ką dar uždraudžiam? koks kieno reikalas kas mano asmeninėje mašinoje jei įstatymai to turėti nedraudžia! gal aš butelius į supirktuve vežu

...

... portretas
išsirinko runkeliai liberalus a-ha-ha,tuoj ir nusiperst negalėsit

Fėja

Fėja  portretas
Na, dabar kai jau atėjo vasara, galima gerti ne automobilyje, o šalia automobilio. Ir sausainiu užkąsti-nebus viduje trupinių. Išgėrei, tarą išmetei ir važiuoji tuščias. Rado mat bėdą.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių