Quantcast

Už 4,9 mln. eurų bus atnaujinamas VRM reabilitacijos centras Trakuose

Policininkų, ugniagesių ir kitų statutinių pareigūnų naudojamas reabilitacijos centras Trakuose Policininkų, ugniagesių ir kitų statutinių pareigūnų naudojamas reabilitacijos centras Trakuose už 4,9 mln. eurų bus renovuojamas ir plečiamas. bus renovuojamas ir plečiamas.

Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro vadovas Marius Buitkus sako, kad filialas Trakuose kelis dešimtmečius nebuvo atnaujintas ir nebeatitinka nūdienos standartų.

„Jis stovi gal 20 ar 30 metų ir yra nerekonstruotas daug laiko. (...) Yra apie 30 lovų, bet poreikis yra didesniam skaičiui. Jis nebeatitinka šių dienų aktualijų, higienos normų, yra problemų“, – BNS sakė M. Buitkus.

Anot jo, paslaugomis Trakuose gali naudotis esami ir buvę pareigūnai, kurių šiuo metu yra apie 20 tūkstančių. Centre jie lankosi po atramos ir judėjimo, nervų, kraujotakos ligų.

„Tai yra papildoma reabilitacija, siekiant, kad pareigūnai greičiau grįžtų į tarnybą. Pavyzdžiui, kai buvo gaisras Alytuje, buvo ir psichologinė reabilitacija, ten buvo apie 200 žmonių“, – sakė M. Buitkus.

Tai yra papildoma reabilitacija, siekiant, kad pareigūnai greičiau grįžtų į tarnybą. Pavyzdžiui, kai buvo gaisras Alytuje, buvo ir psichologinė reabilitacija, ten buvo apie 200 žmonių.

Darbų metu bus dvigubai išplėstas reabilitacijos centro plotas, įrengtas naują priestatas, kuriuo būtų atkuriamas Karaimų gatvės istorinis užstatymas. Čia bus įrengtos palatos ir rekreacinė zona.

Išplečiant rūsį bus įrengtos maitinimo bei pagalbinės patalpos, taip pat atsiras naujas palatų korpusas, baseinas. Atnaujinus vidų bus įrengti papildomi gydymo kabinetai, mokymų salė, administracinė zona, kitos gydymo patalpos.

Sklypo teritorijoje numatyta įrengti apšvietimą, pėsčiųjų takelius, suoliukus, kitus mažosios architektūros elementus bei automobilių stovėjimo vietas. Želdinių pagalba bus suformuotos uždaros poilsio erdvės. Taip pat reabilitacijos centras ir jo teritorija bus pritaikyta žmonėms su negalia.

Planuojama, kad rangos darbai bus pradėti kitų metų pradžioje ir tęsis iki 2022-ųjų vidurio. VRM Turto valdymo ir ūkio departamentui pastatas bus perduotas 2022 metų pabaigoje.

Centro rekonstrukciją įgyvendina Turto bankas – šią savaitę jis paskelbė rangovo konkursą. Darbai bus finansuojami pardavus valstybės nenaudojamą nekilnojamąjį turtą.

Pats Medicinos centras veikia Vilniuje, kitų metų pradžioje planuojama atnaujinti ir dalį jo pastatų. Turto banko duomenimis, darbus už 2,2 mln. eurų per metus atliks bendrovė „Chanita“. Jų metu bus atnaujintas ligoninės korpusas, perplanuotas ir suremontuotos patalpos, modernizuotos inžinerinės sistemos.

M. Buitkus BNS yra sakęs, kad šis korpusas, kuriame įsikūrusios stacionaraus gydymo patalpos,  pastatytas 1990 metais, nuo tada jis nebuvo atnaujintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sakė - skursta... ?

oho

oho portretas
skvernas pinigus įsisavina, net dulkės rūksta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių