Quantcast

URM: pradeda veikti „karštoji linija“ Ukrainoje esantiems Lietuvos piliečiams

  • Teksto dydis:

Pradeda veikti „karštoji linija“ Ukrainoje esantiems Lietuvos piliečiams, ketvirtadienį skelbia Užsienio reikalų ministerija (URM).

Ukrainoje esantys lietuviai dėl konsulinės informacijos gali kreiptis telefonu + 370 5 251 2764.

Ministerija pakartotinai ragina Ukrainoje likusius Lietuvos piliečius savarankiškai ir nedelsiant išvykti iš šalies sausumos keliais šiomis kryptimis – Lenkija, Slovakija, Vengrija, Rumunija, nevykti Baltarusijos ir Rusijos kryptimis.

Ukrainoje esančius Lietuvos piliečius, kurie dėl kokių nors priežasčių negali išvykti, URM prašo nedelsiant užsiregistruoti adresu https://keliauk.urm.lt/keliones-registracijos-forma, kad prireikus galima būt su jais susisiekti.

Kaip BNS informavo ministerija, pastaruoju metu ambasadoje buvo užsiregistravę apie 300 Lietuvos piliečių, tačiau ji pabrėžė, kad šie duomenys nuolat kinta.

Kiek Lietuvos piliečių iš Ukrainos jau išvyko, nėra žinoma.

Kurį laiką telkęs apie 150-200 tūkst. karių prie Ukrainos sienų, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ankstų ketvirtadienio rytą paskelbė karinę invaziją į šalį.

Rusija pradėjo aviacijos ir raketų atakas įvairiose šalies vietose, taip pat ir greta sostinės Kijevo, pasiuntė savo tankus bei karius.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeKarštoji linijaURM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių