Quantcast

URM išplėtė sąrašą valstybių, kur rekomenduojama imtis atsargumo priemonių

Užsienio reikalų ministerija išplėtė sąrašą Europos valstybių, kuriose rekomenduojama imtis atsargumo priemonių dėl koronaviruso, ir sugriežtino rekomendacijas dėl Italijos.

Į atnaujintą sąrašą įtrauktos 23 Europos valstybės – jame yra visos Europos šalys, išskyrus tris Balkanų valstybes: Serbiją, Juodkalniją bei Albaniją.

Keliaujantiems į sąraše esančias valstybes rekomenduojama atidžiai sekti vietos institucijų skelbiamas rekomendacijas bei nurodymus ir jų laikytis.

Taip pat laikinai rekomenduojama nevykti į Šiaurės Italijos Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionus – anksčiau vykstantiems į šiuos regionus buvo patariama imtis papildomo atsargumo.

Dėl koronaviruso šiuo metu ministerija taip pat rekomenduoja laikinai nevykti į Kiniją, Pietų Korėją, Ispanijai priklausančios Tenerifės salos pietinėje dalyje esantį Adechės miestą ir jo apylinkes.

„Rekomendacijos atnaujintos Europos šalims. Kada bus keičiamos vėl, priklauso nuo situacijos ir viruso plitimo. Stebime, ir jei reikės, bus atnaujintos ir atskiroms šalims, ir šalių regionams”, – BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovė Rasa Jakilaitienė.

Ministerija atkreipia dėmesį į galimas rizikas, kad dėl galimo karantino keliaujantieji gali įstrigti atskiruose regionuose, miestuose ar viešbučiuose, kur nustatomi koronaviruso židiniai.

Lietuvoje penktadienį taip pat nustatytas pirmasis koronaviruso atvejis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liurbiai

liurbiai portretas
reikia visisko uzdraudimo, ,koks dar vykimas kai koronas simtais sienauja, su tokiu 141 liurbaziopliu mastymu,cia jis ir sienaus gyvybes,o gal jie to nori...?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių