Quantcast

Klaipėdoje – įsteigta pėstininkų brigada „Žemaitija“

Penktadienį uostamiestyje įvyko iškilminga kariuomenės Sausumos pajėgų Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ steigimo ceremonija. Šiuo metu brigados sudėtyje apie 1,3 tūkst. karių, tačiau ateityje formuojant naujus dalinius karių padaugės iki 2 tūkst. Teigiama, kad „Žemaitija“ užtikrins geresnę Vakarų regiono apsaugą.

Penktadienį priešpiet Klaipėdos universiteto kiemelyje skambėjo salvės – vyko kariuomenės Sausumos pajėgų Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ oficiali steigimo ceremonija.

Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas paaiškino, kad brigadą atkurti nuspręsta tam, jog būtų apjungti iki šiol pavieniai batalionai ir papildyti kitais veiklai reikalingai padaliniais.

Klaipėdoje įsikūrę štabas ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas bei Tauragės rajone dislokuotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų batalionas.

Teigiama, kad ši brigada gebės veikti efektyviau nei pavieniai batalionai ir geriau ginti šį kraštą pavojaus atveju bei reaguoti įvairias grėsmes.

Šiuo metu brigadai priklauso apie 1300 karių, ateityje, planuojama, jų skaičius padidės iki 2 tūkst.

„Jie saugos mūsų valstybę, jos pakrantes ir sienas, kad jų niekam nesinorėtų peržengti. Manau, kad turėsime žymiai saugesnę mūsų valstybę su didesniu apginamumu“, – teigė J.Olekas.

Brigados štabas bus uostamiestyje – Herkaus Manto g. Tačiau tai tik pradinė stadija. Iki 2021-ųjų ji plėsis.

Per 2016 m. brigadą planuojama papildyti ir tiesiogiai jos štabui pavaldžiomis logistikos, žvalgybos ir ryšių kuopomis, o 2017 m. planuojama pradėti formuoti ir du naujus batalionus – pėstininkų ir artilerijos.

Naujoji Klaipėdoje įsikūrusi brigada, anot jos vado pulkininko leitenanto Artūro Radvilo, veiks bei bus valdoma ir parengiama panašiai kaip ir „Geležinis vilkas“.

„Tiek veikloje, tiek procedūrose, tiek koviniame rengime didelių skirtumų nebus. Tačiau specifika šiek tiek skirsis, nes jie yra mechanizuoti, o mes – motorizuoti. Jie šiek tiek sunkesni, o mes – lengvesnis. Tas lengvumas leidžia efektyviau veikti apgyvendintose teritorijose“, – paaiškino brigados vadas.

Iškilmingą brigados įkūrimo ceremoniją papildė Lietuvos kariuomenės Gedimino štabo bataliono karių atliekama defile programa.

„Žemaitijos“ įkūrimas – vienas žymesnių pokyčių šalies kariuomenėje, ateityje planuojami tik smulkesni darbai – personalo pildymas, ginklų įsigijimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aldona

aldona portretas
labai jau protingas, bet matyt ne ten kur reikia

fufaika fufika

fufaika fufika portretas
Pagal pranešimą JAV leidinyje The New York Times NATO lėktuvai karo atveju neturi galimybės įskristi į Baltijos šalių oro erdvę: Ir į trečdalį Lenkijos oro erdvės. Tai užtikrina gausios Rusijos raketinės pajėgos, teisėtai sukauptos Kaliningrado srityje (nurodyta čia). Be tų NATO lėktuvų nėra kam pridengti Lietuvos šauktinius. Atsakykite mūsų šauktinių motinoms, kaip jūs ruošiatės mūsų šauktinius apsaugoti nuo greito sunaikinimo karo atveju. Kadangi mūsų šauktiniai yra ginkluojami primityviais šaunamaisiais ginklais, tų šauktinių sunaikinimas nesukelia jokių problemų propagandiniame kare. Ką jūs čia darote ir kam? Daugiau apie tai: guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių