Quantcast

Ukrainos kariams Lietuva perduos šalmų, neperšaunamų liemenių, skydų

  • Teksto dydis:

Ukrainos kariams Lietuva perduos šalmų, neperšaunamų liemenių ir neperšaunamų skydų, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Paramą vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas aptarė su Ukrainos ambasadoriui Lietuvoje Valerijumi Žovtenko.

„Policijos departamentas prie VRM suteiks paramą pagal savo galimybes – Ukrainos kariams bus perduoti šalmai, neperšaunamos liemenės bei neperšaunami skydai“, - teigiama ministerijos pranešime.

Ministerijos atstovai BNS teigė, kad perduodamų specialiųjų priemonių kiekiai šiuo metu yra derinami, galutinis sprendimas dėl jų bus priimtas vėliau.

Anot pranešimo, susitikimo metu ambasadorius ministrui įteikė Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo laišką. Laiške informuojama apie Rusijos teisėsaugos institucijų inicijuotus baudžiamuosius tyrimus konkrečių Ukrainos valdžios atstovų atžvilgiu.

Laiške atkreipiamas dėmesys, jog Rusijos atstovai gali kreiptis į Lietuvos teisėsaugos institucijas dėl Ukrainos valdžios atstovų baudžiamojo persekiojimo ir prašoma tokius atvejus vertinti adekvačiai bei nešališkai, „siekiant išvengti nepagrįstų veiksmų“.

Reaguodamas į prašymą ministras išnagrinėti klausimą pavedė VRM tarptautinio bendradarbiavimo departamentui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ruskiui

ruskiui portretas
taip , ukriainieciai jus issaudys kaip ziurkes, sveikinu kiekvian ukrianieti nusovusi bet viena suski ruski

RU

RU portretas
Ir tada banderlogai laimes kara?

vert

vert portretas
"VRM tarptautinio bendradarbiavimo departamentas" turbūt su Beliackiu apsikvailina. Tai dabar vėl nori tai padaryti. Rado kam pavesti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių