Quantcast

Ukrainoje nužudyto režisieriaus M. Kvedaravičiaus sužadėtinė: jis buvo kankinamas

  • Teksto dydis:

Ukrainoje nužudyto Lietuvos kino režisieriaus Manto Kvedaravičiaus sužadėtinė Hanna Bilobrova teigia, kad sužalojimai ant vyro kūno byloja apie kankinimus. 

Portalui 15min.lt moteris teigė, kad sužadėtiniui buvo sulaužytos kojos, matyti panaši į nudegimą žaizda. Tačiau drabužiai nebuvo sugadinti (kai kurių jų trūko), ant žemės nesimatė kraujo.

Ji spėja, kad sužadėtinis buvo kankinamas nuogas. „Tačiau labiausiai neįtikėtina, kad jį po to aprengė. Aš jį atgavau nesugadintais ir neperšautais rūbais“, – sakė H. Bilobrova.

Ji labai viliasi, kad M. Kvedaravičiaus byla bus tiriama ne kaip vienas iš epizodų bendrame ikiteisminiame tyrime dėl Rusijos karo nusikaltimų Ukrainoje, o išskirta į atskirą baudžiamąją bylą.

Kino kūrėjas, kultūros antropologas M. Kvedaravičius žuvo Mariupolio mieste, į kurį atvyko miestui jau esant apsuptyje. 45-ių metų režisierius šiame mieste 2015 metais nufilmavo dokumentinę kino juostą „Mariupolis“. Prieš kelias savaites, atvykęs į Ukrainą, žinomas režisierius fiksavo apsuptame ir karo niokojamame mieste likusius gyventojus ir jų istorijas.

1976 metais gimęs M. Kvedaravičius 2011-aisiais sukūrė apdovanojimų pelniusį dokumentinį filmą apie karo nualintą Čečėniją ir nuolat dingstančius jos gyventojus „Barzakh“. 2016 metais jo filmas „Mariupolis“ pateko į Berlyno kino festivalį.

2019 metais pirmasis jo vaidybinis filmas „Partenonas“ buvo išrinktas į Venecijos kino festivalio konkursinę programą „Kino kritikų savaitė“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMantas Kvedaravičiusrežisierius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių