Quantcast

Ukrainiečių studentų mokslams finansuoti Vyriausybė iš rezervo skyrė 660 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Ukrainiečių studentų mokslams iš dalies finansuoti ir stipendijoms mokėti Vyriausybė trečiadienį iš rezervo skyrė 660 tūkst. eurų.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos teigimu, 420 tūkst. eurų bus skirti ukrainiečių, priimtų į Lietuvos valstybinių aukštųjų mokyklų pirmosios pakopos ir vientisųjų studijų programas, šių metų mokslams iš dalies kompensuoti, 240 tūkst. eurų – jų stipendijoms.

Šiais metais valstybė iš dalies finansuos iki 700 ukrainiečių studentų studijas. Valstybės finansuojamose vietose studijuojantys studentai iš Ukrainos gaus mėnesines 300 eurų dydžio stipendijas.

„Valstybė aukštosioms mokykloms apmokės 60 proc. studijų kainos, o aukštoji mokykla įsipareigoja neimti iš studentų mokesčio už studijas. Taip Švietimo, mokslo ir sporto ministerija yra sutarusi su aukštosiomis mokyklomis“, – nurodoma pranešime.

Aukštosios mokyklos turi teisę savo nustatyta tvarka priimti ir didesnį skaičių studentų iš Ukrainos, tačiau jiems nebus taikomas dalinis valstybės finansavimas ir dėl studijų kainos spręs pačios aukštosios mokyklos.

„Šios lėšos skiriamos iki šių finansinių metų pabaigos stipendijoms ir studijų kainai kofinansuoti. Kitiems finansiniams metams lėšos vėl būtų planuojamos“, – informuoja ministerija.

Praėjusiais mokslo metais į Lietuvos aukštąsias mokyklas atvykusiems studentams Lietuvos valstybė skyrė 360 tūkst. eurų karo pabėgėlių bazinėms stipendijoms: atvykusių studentų pagrindiniams pragyvenimo poreikiams padengti bei studijų reikmėms naudojamoms priemonėms įsigyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mm

Mm portretas
Tikiuosi kad tai atsakingiems ukrainiečiams studentams ne ruskiams su Ukrainos pilietybe. Ne taip kaip autobuse matyta studentų porelė kalbanti tik kokius barus ir kokias linksmybės vietas aplankyti. Gedulo dėl karo gimtinėje nei kvapo, lyg ne pas juos vyktų.

to vilnietis

to vilnietis portretas
Matyt,tiek tedirbai,kad tiek gauni,o jie bus ES ,skirtingai nei taviškiai kremlinai.

Vilnietis

 Vilnietis portretas
NAUSĖDA BAIG TYČIOTIS IŠ LIETUVOS PENSININKU MES DIRBOM KŪRĖM LIETUVA AUGINOM VAIKUS BET IR 45 METU STAŽO GAUNAM 350 EURU O ČIA UKRAINOS STUDNTUI SKIRIAT 300 EU STIPENDIJA KAIP SUPRASTI MUSU UŽDIRBTI PINIGAI UKRAM SLAVAM KURIE NET NE EUROPOS SAJUNGOJE KURIE ČIA NELIKS AR NEATRODO KAD TAI VALDIŠKAS BANDITIZMAS PRIEŠ SAVO TAUTA
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių