Quantcast

Ugniagesių vadas: savivaldybės ne visiškai realiai vertina Astravo AE grėsmę

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorius Saulius Greičius sako, kad liepą ugniagesių atliktas savivaldybių patikrinimas rodo, jog jos ne visiškai realiai vertina Astravo atominės elektrinės keliamą grėsmę.

„Nėra apibūdinimo, kad visos savivaldybės yra pasirengusios vienodai (...) Pasirengimo lygis nėra visiškai vienodas, jis nėra nei labai geras, nei labai blogas“, – žurnalistams antradienį sakė šalies ugniagesių vadas.

„Susidaro įspūdis, kad savivaldybės dar ne visiškai realiai vertina tą pavojų – ar tikisi, kad jos nebus, ar tai, kad įvykus nelaimei atsakomybę prisimins centrinė valdžia“, – pridūrė jis.

Saulius Greičius

Savivaldybių pasirengimą reaguoti į galimas branduolines ar radiologines avarijas Astravo atominėje elektrinėje antradienį aptarė Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija.

Liepos viduryje ugniagesiai patikrino 17 savivaldybių, nuo Astravo nutolusių per šimtą kilometrų.

Susidaro įspūdis, kad savivaldybės dar ne visiškai realiai vertina tą pavojų.

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė teigė, kad šiuo metu dirbama su savivaldybėmis – išbandomos perspėjimo sistemos, teikiamos rekomendacijos.

Ministrė taip pat paragino gyventojus atsiversti Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms svetainę lt72.lt ir paskaityti nurodymus, ką daryti nelaimių atveju.

„Svarbiausi trys veiksmai – kuo trumpiau būti radioaktyviomis medžiagomis užterštoje vietovėje, stengtis neįkvėpti tų medžiagų ir vėliau būti kuo toliau nuo užterštos teritorijos“, – teigė ministrė.

R. Tamašunienė taip pat pasidžiaugė, kad per 30 kilometrų nuo Astravo nutolusiose vietovėse jau išdalintos jodo tabletės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Signalas konservatoriams

Signalas konservatoriams portretas
reikia inicijuoti įstatymą, kad visos šalies gaisrininkai pradėtų visuotinę patikrą dėl pasiruošimo Astravo AE.Apeinat visas įmones, įstaigas, gyvenamuosius namus. Nusikaltusius (nepasiruošusius ) griežtai bausti.:D)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių