Quantcast

Ugniagesiai šiemet gaus 1,4 tūkst. modernių šalmų: jie patogūs ir lengvi

  • Teksto dydis:

Šiemet Lietuvos ugniagesiai gaus 1,4 tūkst. modernių šalmų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas pirmadienį pranešė, kad pasirašė 2,5 tūkst. ugniagesių šalmų „Heros Titan“ su žibintuvėliais „Adalit L-30“ įsigijimo sutartį.

Jos trukmė su pratęsimais – 36 mėnesiai. Vieno šalmo kaina – 337,59 eurai su PVM.

Šalmų gamintojas – „Rosenbauer International AG“.

Atsižvelgus į 2021 metams skirtus asignavimus, šiemet bus įsigyjami 1,4 tūkst.  ugniagesių šalmų. Pagal sutartį jie turėtų būti pristatyti ne vėliau kaip per 2 mėnesius nuo užsakymo pateikimo.

Įsigijus visą, sutartyje numatytą kiekį, naujaisiais šalmais bus aprūpinti 94 proc. valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesių gelbėtojų.

„Nuolat siekiame, kad ugniagesiai gelbėtojai būtų aprūpinti jų saugumą užtikrinančiomis priemonėmis, kurios atitinka aukščiausius reikalavimų standartus. Džiugu, kad turime galimybę tai įgyvendinti,“ – pranešime sako departamento direktorius Saulius Greičius.  

Naujieji šalmai yra patogūs ir lengvi, jų svoris  – 1,3 kilogramo (be žibintuvėlio). Juose yra prie šalmo kiauto iš šono tvirtinamas galingas žibintuvėlis, specialus veido skydelis, apsauginiai akiniai, yra galimybė tvirtinti ir šiluminio vaizdo kamerą (termovizorių).

Šie šalmai atitinka  tris ugniagesių šalmų standartus, jie yra sertifikuoti, pagaminti pagal pažangiausias technologijas ir užtikrina optimalią apsaugą dirbant ekstremaliųjų situacijų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Super

Super portretas
Policija, medikai aprūpinami moderniomis priemonėmis, smagu, kad ir mūsų ugnegesiai bent normalių šalmų gaus, sunku net isivaizduoti su kokiomis pavojingomis situacijomis jie susiduria. Gi ugnegesio kova su laiku, gali nulemt, kiek tavo namo sudegs, ar kaip ilgai busi užstriges sumaitotam automobilyje
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių