Quantcast

Ugniagesiai įspėja: jei valdžia neišgirs reikalavimų, vėl bus mitingas

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį susitiks su ugniagesių profsąjungos vadovu Sauliumi Džiautu, vidaus reikalų ministre Rita Tamašuniene ir finansų ministru Viliumi Šapoka.

Apie tai BNS informavo premjero atstovas Tomas Beržinskas.

„Bus aptariamas ugniagesių ir kitų statutinių pareigūnų planuojamas finansavimas“, – sakė jis.

Ugniagesių profsąjungai vadovaujantis S. Džiautas teigė, kad su premjeru ketinama kalbėtis apie statutinių pareigūnų planuojamą mitingą ir reikalavimus dėl algų kėlimo.

„Mes turime pateikę savo reikalavimus dabar jau Seimui, nes Vyriausybė ignoravo mūsų reikalavimus“, – BNS teigė profsąjungos vadovas.

Jis taip pat pridūrė, kad jeigu valdžia neatsižvelgs į statutinių pareigūnų reikalavimus, gruodžio 17 dieną planuojamas mitingas šalia Seimo.

„Mes 17 dieną, kai priiminės Seime biudžetą, organizuojam mitingą. Jau gavę leidimą (...) Jis duotas 300 žmonių“, – sakė S. Džiautas.

„Jeigu sutariam, pasirašom sutartį, tai valio, mes atšaukiam mitingą“, – tvirtino jis.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas antradienį prie Seimo surengė įspėjamąją protesto akciją dėl nevykdomų pažadų didinti darbo užmokestį statutiniams pareigūnams.

Pasak susivienijimo vadovo Vladimiro Banelio, pareigūnai reikalauja papildomų daugiau nei 20 mln. eurų statutinių pareigūnų algoms didinti.

Anot jo, ugniagesių algoms kelti papildomai reikia 9,8 mln. eurų, pasieniečių – 6 mln., policininkų – 3,5 mln., Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams – 1 mln., aplinkosaugininkams – 2,8 mln. eurų.

V. Banelis BNS teigė, kad ugniagesių padėtis yra prasčiausia, taip pat didžiausias lėšų poreikis.

Jo vadovaujamam susivienijimui priklauso ir Ugniagesių profesinė sąjunga.

S. Džiautas per prezidento rinkimų kampaniją nusifilmavo S. Skvernelio agitaciniame klipe.

Naujienų portalui 15min.lt jis tuo metu teigė, kad klipe filmavosi ne kaip profsąjungos vadovas, o kaip eilinis pilietis, kuris šalies vadovo rinkimuose ketina palaikyti S. Skvernelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geras pelnas darbas

Geras pelnas darbas portretas
Aš uždirbu gerą atlyginimą iš namų 5394 - 7285 dolerius per savaitę, kas yra neįtikėtina, mažiau nnei prieš metus buvau bedarbis siaubingoje ekonomikoje. Kiekvieną dieną dėkoju Dievui, kad turėjau palaiminimą gauti šias instrukcijas, ir dabar mano pareiga yra sumokėti už jas ir pasidalyti su visais. tiesiog sekite šią svetainę ... .....>>>> w­w­w.C­a­s­­h­­F­l­o­w­7­7.C­o­m
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių