Quantcast

Tyrimas: vertingas profesinių mokyklų turtas – po vieną eurą

  • Teksto dydis:

Ekspertams kelia abejonių atliktas profesinių mokyklų turto vertinimas, ketvirtadienį pranešė nacionalinis transliuotojas LRT.

Vykdant profesinių mokyklų reformą, kai šios iš biudžetinių įstaigų tampa viešosiomis, turto vertinimas buvo atliktas 42 mokyklose.

15 iš jų turto vertinimo ataskaitas per trumpą laiką parengė viena įmonė.

Dviejų turto vertintojų, kurie vertino profesines mokyklas, ataskaitose apstu naudojamo turto, įvertinto 1 euru, teigia LRT.

Įtariama, kad profesinių mokyklų turtas vertintas nebuvo, o turto vertė galėjo būti nurašyta iš buhalterinių dokumentų. Tuo tarpu mokyklos mokėjo už paslaugą, kurios negavo.

Daug tikrai gero turto yra įvertinta po 1 eurą, bet turtas nėra išmestinas.

Specialistai teigia, kad mokykloms nuo kelių ir keliolikos tūkstančių kainavęs privalomas turto vertinimas buvo atliktas formaliai, nes valstybės institucijos ragino kuo greičiau atlikti formalias procedūras, kad nestrigtų profesinių mokyklų reforma.

„Mes išsianalizavome pavyzdžius ir jie rodo, kad daug tikrai gero turto yra įvertinta po 1 eurą, bet turtas nėra išmestinas“, – sakė turto vertintojas Marius Kondratas.

Vienu euru įvertinti daiktai lieka profesinėse mokyklose, tačiau specialistai sako, kad taip valstybė sukūrė labai pavojingą precedentą – nuo šiol galima aplaidžiai vertinti valstybės turtą, turto vertintojai nebus baudžiami, o valstybė gali patirti rimtų nuostolių.

Turto vertintojus prižiūrinti Vertinimo tarnyba kaltinimus prasta priežiūra neigia ir sako, kad minėtose turto vertinimo ataskaitose rasti pažeidimai buvo mažareikšmiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirvis

Kirvis portretas
Arabisku masonu deka, Lietuva griaunama is pamatu. Kada tai uzsibaigs ir tie slykstynes bus pastatyti i vieta?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių