Quantcast

Tyrimas sukėlė sumaištį

Seimo nariai sunerimę, kas iš jų galėtų būti įpainiotas į korupcijos dėl žemės sklypo Kaune bylą.

Vakar ryte Seimo seniūnų sueigos posėdyje parlamento vadovų teirautasi, ar generalinis prokuroras Algimantas Valantinas artimiausiu metu gali kreiptis į Seimą ir paprašyti panaikinti kai kurių parlamentarų neliečiamybę. Kol kas tokių žinių nėra.

Bet neoficialiai pripažįstama, kad informacija apie galimą generalinio prokuroro kreipimąsi į Seimą dėl kai kurių parlamentarų imuniteto panaikinimo nėra laužta iš piršto. Seimo nariai užsimena jau kelias savaites vis išgirstantys patvirtinimų, jog teisėsauga gali „griebti“ kai kuriuos parlamentarus. Seime manoma, kad veiksmų teisėsauga gali imtis po Velykų.
Po Kauno savivaldybėje ir Kauno apskrities viršininko administ-racijoje atliktų kratų jau neišlaikė vieno politiko nervai. Kauno tarybos narys, Privatizavimo komisijos pirmininkas ir Miesto plėtros, investicijų ir turizmo komiteto pirmininkės pavaduotojas Adolfas Antanas Balutis nusprendė trauktis iš Tėvynės sąjungos frakcijos miesto taryboje ir išstoti iš partijos. Jis nepaaiškino savo sprendimo priežasčių.
Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko teigimu, A.A.Balutis frakcijos nariams nesakęs, kad pasitraukimas gali būti susijęs su korupcijos tyrimu Kaune. „Tai asmeninis žmogaus sprendimas, o mes tegalime laukti teisėsaugininkų išvadų“, – sakė meras.

VD inf.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių