Quantcast

Tyrimas dėl NVSPL direktoriaus pavaduotojos R. M. Balčienės stringa: esu nedarbingume

Vidinis Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) tyrimas dėl direktoriaus pavaduotojos Rositos Marijos Balčienės veiksmų stringa jai beveik mėnesį esant nedarbingai.

„Esu nedarbingume, turbūt vėliau bus ir reabilitacija“, – BNS sakė R. M. Balčienė.

Ji teigė turinti įsisenėjusių sveikatos problemų, kurios atsinaujino dėl streso pastaruoju metu patiriant vadovo spaudimą, taip pat ir pradėjus tyrimą. NVSPL direktoriaus pavaduotoja sako turinti nedarbingumą nuo rugpjūčio pabaigos.

Tyrimas dėl R. M. Balčienės pradėtas rugpjūčio pradžioje, tuomet ji buvo nušalinta nuo pareigų – ji laikinai vadovavo laboratorijai vietoj jos vadovo Dano Bakšos. Tyrimą atlieka advokatų kontora „Hitus Legal“, atskirą tyrimą atlieka ir laboratorijos darbo taryba.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat aiškinasi R. M. Balčienės nušalinimo aplinkybes – jos atstovų teigimu, D. Bakša neatsakė į pirmus ministerijos klausimus, ministerija išsiuntė papildomą užklausimą. D. Bakša sako, kad vyksta „nuolatinis susirašinėjimas“ tarp abiejų pusių.

Serga pavaduotoja, didelių naujienų nėra.

D. Bakšos teigimu, tyrimas dėl pavaduotojos pradėtas po darbuotojos skundo dėl jos elgesio, tačiau dėl ko konkrečiai – nedetalizavo. Pati R. M. Balčienė tai vadina mobingu ir susidorojimu.

„Serga pavaduotoja, didelių naujienų nėra, laukiame, ką pasakys advokatai. (...). Dėl to ir viskas stringa“, – BNS sakė D. Bakša.

Dėl šiurkštaus pareigų pažeidimo D. Bakšą pernai spalį iš NVSPL direktoriaus pareigų atleido sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.  Tačiau teismas pripažino atleidimą neteisėtu ir birželį D. Bakšą į pareigas grąžino konstatavęs, kad Sveikatos apsaugos ministerijos atliktas tyrimas po anoniminio skundo buvo šališkas ir tendencingas, neišklausius jo paties.

Remdamasis vieno iš teismo apklausto liudytojo parodymais, teismas konstatavo, kad jo paaiškinimai „duoda tvirtą pagrindą išvadai“, jog, tikėtina, anoniminį skundą parašė iki D. Bakšos sugrįžimo NVSPL vadovavusi R. M. Balčienė, remdamasi „neįvardintų laboratorijos darbuotojų vardu“. Pati R. M. Balčienė tai neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių