Quantcast

Tvoskiant kaitrai tautiečiai dalijasi stulbinamais vaizdais: vis geriau nei karštis

  • Teksto dydis:

Kaitrai ir toliau alinant Lietuvos gyventojus, kai kurie jų dalijasi neįprastais akiai vaizdais.

„Štai tokie ledai „prasidėjo“ Vyžuonų kaime, Utenos rajone. Tikėkimės, kad automobiliai ir daržai sveiki...“, –  apie 15 val. užfiksuotu vaizdu dalijamasi feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Pasirodo, ne vieninteliai Utenos rajono gyventojai sulaukė krušos. Švenčionėliuose dideli krušos gabalai ketvirtadienio popietę taip pat krito iš dangaus.

Krušos sulaukė ir Mažeikių gyventojai.

Štai taip atrodė kruša Švenčionėliuose.

„Atrodo kad 3-4 cm. skersmens kruša šiandien tampa norma. Deja, bet liūdna norma. Štai tokie vaizdai iš Mažeikių. Intensyvios audros toliau siaučia Vakarų Lietuvoje ir tik po truputį juda centrinių rajonų link“, – rašoma feisbuko grupėje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Meteorologai ketvirtadienį pranešė, kad kai kuriose šalies vietovėse galima ir kruša.

Antroje dienos pusėje po šalį gali išsibarstyti lietaus ir perkūnijos debesys. Visgi, vienur krituliai gali būti menki, kitur gausūs. Vietomis galima kruša, stiprūs vėjo gūsiai, perkūnija. Tikėtina, kad iš pradžių gausesni krituliai gali pasiekti rytinius, šiaurės rytinius šalies rajonus, vėliau vakare – vakarinius, šiaurės vakarinius.

Šalies pietiniuose rajonuose temperatūra šiandien gali pasiekti ir 35–36 laipsnius karščio. Vilniuje ir Kaune bus apie 33, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 31–32 laipsnius karščio. Klaipėdoje temperatūra svyruos apie 30 laipsnių.

Penktadienį karštis bus vos mažesnis. Naktį vietomis, o dieną daug kur gali nušniokšti trumpi lietūs, lydimi perkūnijos. Naktį vyraus 17–23 laipsnių šiluma. Dienos metu suksis gaivesnis vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje oras įkais iki 30, Kaune iki 28 laipsnių. Šiauliuose bus apie 26, Panevėžyje apie 27 laipsnius šilumos. Klaipėdoje teliks 22 laipsniai šilumos.

Šeštadienį be žymesnių kritulių, pūs gaivesnis šiaurės rytų krypties vėjas. Naktį temperatūra numatoma truputį žemesnė, vyraus 14–20 laipsnių šiluma. Dieną oras sparčiai šils. Vilniuje ir Kaune bus apie 28–29, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 27 laipsnius šilumos. Klaipėdoje vyraus 25 laipsnių šiluma.

Sekmadienį karščio gniaužtai Lietuvos nepaleis. Laimei, bent jau naktis nebus tokia tvanki ir temperatūra sieks 14–19 laipsnių šilumos. Diena daug kur bus giedra, o po pietų kai kur šalies vakaruose gali pasirodyti debesys su krituliais. Vilniuje ir Kaune bus apie 30, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 29 laipsnius karščio. Klaipėdoje numatoma 27 laipsnių temperatūra.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, kitos savaitės pradžioje gaivesni orai laikysis vakarinėje šalies dalyje, o kitur temperatūra vėl svyruos apie 30 laipsnių. Protarpiais vietomis galimi trumpalaikiai krituliai.


Šiame straipsnyje: oraikaitrakrušaledo gabalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių