Quantcast

TV3 televizijai – nemalonumai dėl konservatorių klipo

  • Teksto dydis:

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nusprendė, kad per TV3 televiziją transliuojant konservatorių užsakytą klipą „Lietuvai reikia jūsų idėjų“, kai tuo metu vyko balsavimas Telšių rajono mero rinkimuose, buvo pažeistas agitaciją draudžiantis įstatymas.

Komisijos vertinimu, nors transliuotas klipas nebuvo tiesioginė konservatorių kandidato į merus Manto Servos politinė reklama, visgi rodant konservatorių partijos lyderį, partijos simboliką buvo propaguojama vieną iš šešių kandidatų mero rinkimuose iškėlusi partija, ir tai yra Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimas.

Televizija tvirtina konservatorių užsakytą reklamą transliavusi, nes nematė tiesioginio ryšio tarp partijos klipo apie idėjas Lietuvai dėl ir Telšiuose vykusių savivaldybių tarybų rinkimų. Konservatorių kandidatas M.Serva juose liko ketvirtas, o antrajame ture meru buvo išrinktas „darbietis“ Petras Kuizinas.

„Tai nėra paties kandidato politinė reklama, bet nors rinkimai vyksta izoliuotai, vis tiek Telšiuose televiziją transliuoja. Nors visos kitos televizijos, per kurias konservatoriai užsakė tą reklamą, nerodė, viskas tvarkoj, TV3 tą reklamą rodė. Tai mes laikome, kad TV3 pasielgė nekorektiškai. Nei patiems konservatoriams, nei kitoms televizijoms mes pretenzijų neturime“, – BNS sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas.

Jis pažymėjo, kad konservatorių klipas buvo transliuojamas ir per kitas televizijas, bet vienintelė „Tele–3“ grupė tai darė draudžiamu laikotarpiu, būtent rinkimų dieną. Iš viso agitacijos draudimo laikotarpiu reklama buvo transliuota 16 kartų: per TV3 kanalą 8 kartus, per TV6 – 5 kartus, per TV8 – 3 kartus.

Nors televizijai už pažeidimą grėstų nemenka bauda, VRK vadovas svarstė, kad tikriausiai nebus skubama surašyti pažeidimo protokolo, įvertinus visas aplinkybes – jog nebuvo tiesiogiai propaguojamas kandidatas į merus ir t.t.

„Gali grėsti bauda, jei (komisijos narys) surašytų protokolą. Nors rinkimų rezultatams kažkokios įtakos ir nepadarė, precedentas nėra labai geras“, – BNS sakė Z.Vaigauskas, kartu sutikdamas kad sprendimas yra daugiau preventyvus, kad žiniasklaidos priemonės „labai atsargiai žiūrėtų rinkimų dienomis, kai draudžiama agitacija“.

VRK turima medžiaga rodo, kad „Tele–3“ dar rugsėjį aiškinosi, kokie apribojimai taikomi ne politinės kampanijos metu skleidžiamai politikų reklamai ir gavo atsakymą, kad vyksta Telšių mero rinkimų kampanija, todėl bet kuri politinė reklama būtų vertinama rinkimų Telšiuose kontekste, t.y. turi būti žiūrima, kaip ji siejasi su rinkimuose dalyvaujančių kandidatų kampanija.

Savo paaiškinimuose „Tele–3“ nurodė, kad nenustatė ryšio tarp TS–LKD reklamos „Lietuvai reikia jūsų idėjų“ ir lapkričio 8 dieną Telšiuose vykusių rinkimų, todėl traktavo, kad jai netaikytinas rinkimų agitacijos draudimas.

Konservatoriai teikdami savo poziciją VRK irgi pabrėžė, kad reklamos „Lietuvai reikia jūsų idėjų“ tikslas – kviesti piliečius apsilankyti specialioje svetainėje ir minėta reklama nesiekta paveikti rinkėjų motyvacijos balsuojant Telšių rajono savivaldybės mero rinkimuose. Partija nurodė, kad minėtoje reklamoje nėra minimi Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų kandidatai, nėra skatinama už juos balsuoti.

Įstatymas numato, kad rinkimų agitacija, neatsižvelgiant į jos būdus, formą ir priemones, draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos. Toks pažeidimas viešosios informacijos rengėjo ar platintojo vadovui, ar už turinį atsakingam asmeniui užtraukia nuo 2 tūks at. 896 iki 14 tūkst. 481 euro baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
Jau gana tų smukdymą litvynų KONCERVŲ.. o dar ir "leninas" tribūnoj. Koncervams jau gana - laikas į neapmokamą pensiją o jei kuriam mokama - nubraukt kad krizės nebūtų. Grąžinimas numatomas kitame vieke

mizantropas

mizantropas portretas
o Kauno mero matijošačio straipsnis, kuriame jis aiškiai nurodo, kokie seimūnai dirba Kauno labui, t.y. vien tik aukštus matijošaičio reitingus užsitarnavę socdemai ir dėl vaizdo vienas kitas konservatorius, ar tai nėra priešrinkiminis socdemų plakatas? Parašyta, lyg tik savo nuomonę pateikia, tačiau iš visų pakampių lenda raudonos socdemų beretkos.

Mėmelis t.y. mėnulis

Mėmelis t.y. mėnulis portretas
Mėnulio miestas Klaipėda, Saulės miestas Šiauliai. Atstatysim kryžiuočių sugriautą šventyklą, Ir sugrįš į Tėvynę Lietuvos vaikai
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių