Quantcast

Trumpinamos konkursų į valstybės tarnybą procedūros

  • Teksto dydis:

Nuo rugsėjo trumpės konkursų į valstybės tarnybą procedūros.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtiems nutarimo pakeitimams, jog  Valstybės tarnybos departamentas pareigybės aprašymo atitiktį reikalavimams turėtų patikrinti per 5 darbo dienas – šiuo metu tam skiriama 10 darbo dienų.

Pats konkurso paskelbimo terminas nuo pareigybės aprašymo gavimo dienos trumpinamas iki 5 dienų – šiuo metu nustatytos 20 darbo dienų.

Trumpėja ir pretendentų informavimo apie konkurso posėdį terminas – iki 3 darbo dienų (vietoj 5 darbo dienų). Taip pat numatoma, kad namų darbų užduotis turi būti pateikta ne vėliau kaip prieš 3 darbo dienas (vietoj 5 darbo dienų) iki vertinimo komisijoje pradžios.

Vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius sako, kad pokyčiai leis sutrumpinti konkurso eigą, o įstaigoms – greičiau turėti naują darbuotoją.

Pakeitimai turėtų įsigalioti nuo rugsėjo 1 dienos.

2019-ųjų pradžios įsigaliojus centralizuotai valstybės tarnautojų atrankos sistemai, Valstybės tarnybos departamentas paskelbė 4 700 konkursų, iš viso gauta daugiau nei 40 tūkst. prašymų dalyvauti konkursuose į valstybės tarnybą. 25 proc. konkursų vyko nuotoliniu būdu, o karantino laikotarpiu buvo vykdomi tik nuotoliniai konkursai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių