Quantcast

TPP frakcijos nariai stabdo narystę partijoje

Partijoje vykstančiais procesais nepatenkinti Seimo Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos nariai nutarė stabdyti savo narystę partijoje. Pasak frakcijos seniūno Laimonto Diniaus, narystę partijoje stabdo visi frakcijos nariai.

Nusprendė susitikime

Tai nuspręsta ketvirtadienį vykusiame frakcijos narių susitikime.

„Narystę stabdo visi dvylika frakcijos narių. Saulius Stoma susitikime nedalyvavo, tačiau jis telefonu išreiškė pritarimą tokiam sprendimui“, - ketvirtadienį portalui sakė L.Dinius.
„Tokį sprendimą priimti privertė kai kurie partijos vadovo nelabai argumentuoti veiksmai, pasisakymai. (...) Šiuo metu partijoje vyksta ne tie procesai, kurie turėtų vykti“, - lrt.lt teigė frakcijos seniūnas Laimontas Dinius.

Anot jo, bus laukiama, kol partija „įgaus daugiau demokratijos“: bus pasirašyti pavasarį suvažiavime priimti įstatai, suformuoti nauji partijos valdantieji organai, sušauktas naujas visuotinis partijos suvažiavimas, kuriame, anot L.Diniaus, „bus galima išgirsti ir kitų partijos narių nuomonę“.

Pasak L.Diniaus, tokiam sprendimui pritarė visi susitikime dalyvavę frakcijos nariai, o atvykti negalėjęs Saulius Stoma savo pritarimą išreiškė telefonu. Artimiausiomis dienomis, anot jo, apie tai bus informuota ir partijos vadovybė.

Nebuvo informuoti apie pašalinimą

„Informuosime apie tai registruotu laišku. Griežtai laikysimės nustatytų taisyklių. Nes kai ėmė sklisti apie tai, kad neva esame pašalinti iš partijos, asmeniškai apie tai nebuvome informuoti“, - kalbėjo L.Dinius.

TPP tarybos sprendimu „už partijos vardo žeminimą“ iš jos buvo pašalinti keturi nariai: TPP frakcijai priklausantys L. Dinius, Aleksandras Sacharukas, Ligitas Kernagis bei aplinkos viceministro pareigas iki šiol ėjęs Valdemaras Stančikas.

Abipusiai priekaištai

Kaip jau skelbta, liepą TPP skilo dėl vidinių nesutarimų. Seime buvo įkurta nauja - „Ąžuolo“ - frakcija, į kurią susibūrė narystę Seimo TPP frakcijoje sustabdę parlamentarai. Frakcijos seniūne tapo Arūnė Stirblytė, pavaduotoju - Antanas Nedzinskas.

Naujosios frakcijos nariais tapo TPP partijos lyderio A. Valinsko šalininkai - Vincas Babilius, Dainius Budrys, A. Stirblytė, Inga Valinskienė, A. Nedzinskas, Asta Baukutė, liberalcentristus palikęs Valdemaras Valkiūnas, kuris vėliau atsiribojo nuo „Ąžuolo“ frakcijos.

Vėliau partijos prezidiumas surengė neeilinį posėdį, kuriame svarstė A. Valinsko tinkamumą eiti partijos pirmininko pareigas.

Prezidiumo ir Seimo TPP frakcijos narių manymu, partijos pirmininkas A. Valinskas netinkamai atlieka savo pareigas, nevykdydamas aukščiausio valdymo organo - visuotinio partijos suvažiavimo - sprendimų. Be to, partijos pirmininko veiksmai - atskiros frakcijos įkūrimas, vieši įžeidžiantys pareiškimai savo partijos narių atžvilgiu, partijos narių kaltinimai dėl tikrovės neatitinkančių faktų, galimas nusikaltimo slėpimas - vertinami kaip destruktyvūs partijos atžvilgiu ir žeminantys partijos reputaciją.

A. Valinskas tokius argumentus atmeta.  


Šiame straipsnyje: Diniustppnarystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių