Quantcast

Tik maža dalis atvykstančiųjų iš Lenkijos nepasirūpino privaloma anketa

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Lenkija karantino reikalavimų laikymąsi kontroliuojantys pasieniečiai fiksuoja, kad pastarąją savaitę vėl gerokai sumažėjo privalomų QR kodų neturinčių keliautojų.

Balandžio 5–11 dienomis pasieniečiai patikrino 1 536 iš Lenkijos važiavusius asmenis. 89 iš jų neturėjo QR kodų, tai sudarė apie 5,8 proc. visų vykusiųjų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Užpraėjusią savaitę anketų nebuvo užpildę apie 14 proc. vykusiųjų, dar ankstesnę savaitę šis rodiklis siekė 35 proc., anksčiau tokių buvo dar daugiau. Nuo vasario 17 d. patikrinti 21 003 iš Lenkijos keliavę asmenys, QR kodų neturėjo 8 611.

Nuo vasario 17 d. VSAT pareigūnai vykdo sustiprintą iš Lenkijos atvykstančių asmenų kontrolę, siekdami užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi. Tokie keliautojai turi būti užsiregistravę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) svetainėje ir gavę vadinamąjį QR kodą.

Taip pat nuo vasario 8 d. pasieniečiai jūrų ir oro uostuose talkina NVSC darbuotojams vykdyti papildomą visų atvykstančių asmenų medicininę karantininę kontrolę. Tikrinama, ar keliautojai užsiregistravę NVSC tinklalapyje, ar šie duomenys teisingi ir kt.

Balandžio 5–11 dienomis į Klaipėdos jūrų uostą keltais atvyko 2 108 asmenys, krovininiais laivais atplaukė 854 asmenys. Per oro uostus ES išoriniais reisais atskrido 6 843 asmenys. VSAT duomenimis, per visą laiką nuo vasario 8 d. tiek jūrų, tiek oro uostų kontrolės punktuose nustatomi tik pavieniai pažeidimai dėl QR kodo ar COVID-19 testo neturėjimo.

Be to, nuo kovo 10 d. VSAT vykdo kontrolę dėl privalomo COVID-19 testo turėjimo grįžtant ar atvykstant keleivių vežimo tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais, užsakomaisiais reisais visų rūšių transportu. Jūrų ir oro uostuose pasieniečiai dirba kartu su NVSC specialistais, prie išorės sienos kelių kontrolės punktuose ir prie vidaus sienos – savarankiškai. Balandžio 5–11 dienomis iš viso buvo patikrinti 7 909 asmenys, kuriems būtina turėti testą atvykstant. Buvo nustatytas 1 pažeidimas prie sienos su Latvija. Iš viso nuo kovo 10 d. patikrinta 31 340 asmenų, nustatyta 14 pažeidimų.

Balandžio 5–11 dienomis VSAT pareigūnai 11 asmenų pradėjo administracinių nusižengimų tyrimus dėl karantino pažeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių