Quantcast

Tiesiogiai iš Šiluvos: netikėti ir įdomūs pokalbiai (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Šiluvos šventovė gegužės mėnesio šeštadienio vakarais kviečia į tiesiogines transliacijas – vyskupai, kunigai, vienuoliai ir pasauliečiai rengia pokalbius apie Dievo Motiną Mariją, juos tiesiogiai transliuos portalai kauno.diena.lt, diena.lt bei klaipeda.diena.lt.

Esate girdėję žodį „mojavos“? Į mojavas rinkdavosi ir bažnyčion, ir namie, geriausiame kambaryje. Prie išpuošto Švenčiausiosios Dievo Motinos Marijos paveikslo kiekvienos gegužės mėnesio dienos vakarą žmonės susiburdavo taip vadinamoms gegužinėms pamaldoms, mat gegužė nuo seno pagal Bažnyčios tradiciją – Marijos mėnuo.

Gegužinės buvo labai populiarios ir ypatingos, o pasibaigus maldai pasklisdavo daina, savaitgaliais vykdavo ir šokiai. Šių pamaldų laikas buvo ne tik malda, bet ir kaimynų bendravimas.

Šiluva šiemet kviečia visą gegužės mėnesį dar labiau pažinti Mergelę Mariją. Kiekvieną gegužės mėnesio šeštadienį 20 val. vyks nuotolinių pokalbių apie Mariją ciklas, pavadintas „Mergelė Marija – Šviesos ir Vilties nešėja“. Šiuos pokalbius tiesiogiai transliuos portalas kauno.diena.lt, diena.lt bei klaipeda.diena.lt.

Kalbėtojai – tai šią sritį tyrinėjantys, gerai išmanantys ir pasidalyti tuo mokantys vyskupai, kunigai, diakonai ir vienuolės bei pasauliečiai – padės gilintis į Mergelės Marijos gyvenimo slėpinį nuo Velykų iki Sekminių.

Pirmoji tiesioginė transliacija iš Šiluvos – jau šį šeštadienį, gegužės 2 d. 20 val. mūsų portale – savo mintimis ir patirtimis dalysis Šiluvos parapijos klebonas Erastas Murauskas. Pokalbio tema pavadinta trumpa citata iš Jono evangelijos – „Štai tavo Motina!“ (Jn 19, 27)

Kitų šeštadienių temos:

Gegužės 9 d. – sesuo Agnietė Ivaškevičiūtė OSB, „Žemiškasis Motinos Marijos gyvenimas“

Gegužės 16 d. – vyskupas dr. Algirdas Jurevičius, „Galingas Mergelės Marijos užtarimas“

Gegužės 23 d. – diakonas dr. Benas Ulevičius, „Marija – Bažnyčios Motina“

Gegužės 30 d. – kunigas dr. Arnoldas Valkauskas, „Marija – Šventosios Dvasios buveinė“

Gegužės 3-ioji – Motinos diena – Šiluvoje taip pat ypatinga: 12.30 val. tiesioginė šv. Mišių ir visoms Mamoms skiriamo palaiminimo transliacija per LRT televiziją iš Dievo Motinos Apsireiškimo koplyčios Šiluvoje, vadovauja paskirtasis Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas.

Gegužės 29–31 d. – Sekminių šventė Šiluvoje.

Nuo balandžio 2-osios Šiluvos šventovė kviečia maldai, užtariant Dievo Motinai ir motiniškam rūpesčiui konkrečia pagalba padėti labiausiai nukentėjusiems nuo koronaviruso pandemijos – vyksta akcija „Šviesos žemėlapis“. O gegužę Šiluva kviečia artimiau susipažinti su ja pačia – gražiausiais titulais per amžius žmonių tituluojamą ir Bažnyčios bei jos teologų ypatingai vertinamą kaip žmonijos išgelbėjimo bendradarbę. Tad kas Tu esi, Dievo ir mūsų Motina?

Jungiantis su akcija „Šviesos žemėlapis“ gegužės 5 d. 19 val. Kauno arkivyskupijos jaunimo centras kviečia jaunimą į Kūrybos vakarą internetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Kaip gera klausytis kunigo Erasto Murausko. Šiadien turėjome pas Jus atvykti dėl dukrytės Krikšto. Iki susitikimo saugesniais laikais!

tikrai zemas lygis ant baznycios antena

tikrai zemas lygis ant baznycios antena portretas
matyt gerai sumokejo kad leidzia statyti mobiliojo operatoriaus antenas.

Gaila

Gaila portretas
kad po nepriklausomybės atkūrimo nebuvo praktikuojamas šitoks visuotinis maldingumas. Gal tuomet būtume greičiau ir teisingiau pradėję atkurti savo Lietuvą.Tačiau juk visuomet geriau vėliau negu niekad. Viešpatie, leisk tad nors dabar ištaisyti tas baisias klaidas, kurios buvo daromos nustūmus Tave į šalikelę ir Tave ignoruojant. Būk mums gailestingas ir pasigailėk mūsų!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių