Quantcast

Teismas paliko su hašišu įkliuvusį druskininkietį rinkimuose vesti Darbo partijos sąrašo

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) paliko su dideliu kiekiu hašišo įkliuvusį Edviną Garackevičių vesti Darbo partijos (DP) sąrašą savivaldos rinkimuose Druskininkuose.

LVAT trečiadienį pranešė palikusi galioti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimą, kuriuo ji atsisakė išbraukti E. Garackevičių iš rinkimų praėjus terminui, kuomet partija gali atšaukti kandidatą.

Darbo partija kreipėsi į VRK su prašymu išbraukti E. Garackevičių iš kandidatų sąrašo sausio 31 dieną paaiškėjus, kad jam yra pateikti įtarimai dėl disponavimo dideliu kiekiu narkotikų.

DP nurodė, kad jos prezidiumas pašalino E. Garackevičių iš partijos, o teikiant pareiškinius dokumentus nebuvo žinoma, kad kandidatas būtų prieštaringos reputacijos.

LVAT nurodė, kad Vyriausioji rinkimų komisija priėmė teisingą sprendimą dėl kandidato, nes jis atitinka rinkimų kodekse nustatytus reikalavimus, o prašymas atšaukti kandidatą buvo pateiktas praleidus Rinkimų kodekse įtvirtintą 40 dienų terminą.

Darbo partijos prašymas pateiktas likus mažiau nei 40 dienų iki rinkimų dienos, teisingai taikė teisę ir priėmė pagrįstą bei teisėtą sprendimą.

LVAT teisėjų kolegija pažymėjo, kad nagrinėjamoje byloje nebuvo nustatyta, jog E. Garackevičius neatitinka Rinkimų kodekso reikalavimų, be to, nėra ir kitų teisinių pagrindų, kuriais remdamasi VRK privalėjo atsisakyti registruoti kandidatą.

„Įvertinusi visas bylos aplinkybes, LVAT teisėjų kolegija konstatavo, kad VRK teisėtai netenkino Darbo partijos prašymo išbraukti kandidatą iš rinkimų sąrašų, nes Darbo partijos prašymas pateiktas likus mažiau nei 40 dienų iki rinkimų dienos, teisingai taikė teisę ir priėmė pagrįstą bei teisėtą sprendimą“, – sakoma pranešime.

VRK atsisakė braukti E. Garackevičių argumentuodama, kad praleistas tam numatytas terminas. Darbo partija šį sprendimą apskundė LVAT.

E. Garackevičiaus automobilyje teisėsauga aptiko pusę kilogramo hašišo, jis dėl įtarimų disponavus dideliu kiekiu narkotikų buvo suimtas mėnesiui ir vasario viduryje paleistas, skyrus švelnesnes kardomąsias priemones.

Savivaldos rinkimai vyks kovo 5 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yra butinybe

Yra butinybe portretas
Isimties tvarka ,bet matyt nezino ?

Nu va

Nu va portretas
Ka nori ta daro,o pagautasysis,turejo senai sedeti ,bet matyt žadejo isduoti 1,5 kg tiekeja ,tai teisesauga ji bet kokia kaina isteisins ,matyt turi ta .

Onitei

Onitei portretas
Valstietuke, koki nuosprendi pasirase konservatoriai? Pezi absoliucias nesamones, vatastane. Visos kairiosios partijos palaikancios darbininku ir valstieciu klases yra pasmerktos.
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių