Quantcast

Teismas prokuratūrai grąžino sveikatos apsaugos ministro patarėjo D. Prialgausko bylą

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį prokuratūrai grąžino sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio patarėjo Dariaus Prialgausko baudžiamąją bylą.

D.Prialgauskui pateikti įtarimai dėl sukčiavimo įgijant didelės vertės svetimą turtą, dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla ir dėl neteisėto kitos įmonės prekių ar paslaugų ženklo naudojimo.

„Dėl gynėjo prašymo - įvertinęs prašymo argumentus, vadovaudamasis Baudžiamojo proceso kodeksu, teismas nusprendžia perduoti bylą Vilniaus apygardos prokuratūrai bei nustatyti trijų mėnesių terminą trūkumams pašalinti“, - sakė nutartį paskelbęs teisėjas Olegas Zaicevas.

Pasak teisėjo, trūkumams pašalinti prokuratūra turi tris mėnesius.

Prokuratūra gali surašyti įstatymų reikalavimams atitinkantį kaltinamąją aktą arba gali ikiteisminį tyrimą nutraukti. D.Prialgausko gynėjas teismui yra sakęs, kad jo klientui pateikti kaltinimai yra neaiškūs, todėl tai trukdo gintis nuo jų, be to, akte nėra nuorodų į tam tikrus įstatymus.

Teisėjo O.Zaicevo paskelbta nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui. Ją išklausiusi valstybės kaltintoja D.Prialgausko byloje Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė Lilija Balaišienė pareiškė, kad pasinaudos šia teise ir rašys skundą.

„Tai standartinės frazės, kurias naudoja kaltinamieji. Viskas pakankamai aiškiai išdėstyta, o netikslumus galima pataisyti teisme“, - BNS sakė skundą rašyti jau apsisprendusi prokurorė.

Sausio pabaigoje ministras V.P.Andriukaitis yra sakęs, kad nuo šio teismo sprendimo priklausys, ar patarėjas toliau liks pareigose.

„Jeigu teismas grąžins bylą prokuratūrai, lauksiu tolesnių teisėsaugos veiksmų. Tačiau teismui nusprendus bylą nagrinėti toliau, patarėjas sustabdys įgaliojimus ir atsistatydins iš politinio pasitikėjimo pareigų“, - nurodė V.P.Andriukaitis.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė BNS yra sakiusi, kad įtarimai D.Prialgauskui surašyti 2013 metų vasarį, o pranešimas apie juos įteiktas balandį. Pats ikiteisminis tyrimas pradėtas 2009 metais.

Dienraštis "Lietuvos rytas" yra rašęs, kad teisėsauga D.Prialgausku susidomėjo dėl to, kad jis galėjo padaryti nuostolių buvusiai darbovietei - Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijai (LPPARA). Keli buvę LPPARA darbuotojai įtariami apgaule įgiję pinigus, kuriuos asociacija gauna iš įmonių už suteiktus brūkšninius kodus, naudojamus ant prekių pakuočių. Šiuos kodus įmonėms skirdavo LPPARA padalinys "GS1 Lietuva".

Įtarimai baudžiamoje byloje taip pat yra pateikti Gerūtai Šešplaukienei bei juridiniam asmeniui Nacionalinei GS1 organizacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių