Quantcast

Teismas priteisė Panevėžio ligoninei daliai medikų išmokėti priedus už darbą per pandemiją

  • Teksto dydis:

Panevėžio apylinkės teismas pirmadienį priteisė Panevėžio ligoninei išmokėti daliai medikų priedus už darbą per pandemiją bei delspinigius.

Į teismą kreipėsi Panevėžio ligoninė, nesutikdama su Panevėžio darbo ginčų komisijos išvada, kad iš jos turi būti išieškotas 135 darbuotojams nesumokėtas padidintas darbo užmokestis karantino metu dirbant su sergančiais COVID-19 pacientais.

Teismas ligoninės ieškinį tenkino iš dalies, bet priteisė išmokėti priedus bei delspinigius 25 ligoninės darbuotojams. Likusių atsakovų reikalavimus teismas atmetė. Ši nutartis gali būti skundžiama apygardos teismui.

Teismas konstatavo, kad ne visi ligoninės darbuotojai galėjo pretenduoti į priedą už darbą pandemijos sąlygomis, nes ne visi tiesiogiai dirbo su COVID-19 pacientais.

Teismo duomenimis, iš 135 ieškinį pateikusių ligoninės darbuotojų – medikų, slaugytojų, slaugytojų padėjėjų, valytojų, maisto išdavėjų, sanitarų – daugiau nei 20 kreipėsi į teismą dėl taikos sutarčių sudarymo.

Teismas patvirtino taikos sutartis.

Pernai lapkritį Darbo ginčų komisija įpareigojo ligoninę išmokėti priedus ir delspinigius visiems skundą teikusiems 135 šios ligoninės medikams. Pirminiais duomenimis, tuomet tam reikėjo per 400 tūkst. eurų.

Ginčas tarp dalies Respublikinės Panevėžio ligoninės medikų ir administracijos kilo 2020 metų balandį, kai administracija priedus, siekiančius 60–100 proc. algos, skyrė tik tiesiogiai su patvirtintais COVID-19 pacientais dirbusiems ligoninės darbuotojams.

Reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriaus gydytojai teigė, kad tokia ligoninės administracijos politika nėra teisinga, mat pavojingomis sąlygomis dirbo ir tie medikai, kurie paslaugas teikė pacientams, galbūt užsikrėtusiems COVID-19, laukiant, kol paaiškės jų COVID-19 testo atsakymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tele

Tele portretas
Kodel turime kreiptis i teisma ,jei priklauso tai priklauso .....o dabar priklauso nuo vyr gydytojo,nuo sveikatos ministerijos ,nuo teismo ......kosmaras....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių