Quantcast

Teismas: LRT pastato architektūrinės idėjos konkursas nutrauktas teisėtai

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) sprendimas atmesti dalyvių pasiūlymus ir nutraukti naujo LRT pastato architektūrinio projekto konkursą buvo pagrįstas, nutarė Lietuvos apeliacinis teismas.

Konkursą laimėjusio ir teismams LRT sprendimą apskundusio architektų biuro „Aketuri architektų“ vadovas Lukas Rekevičius portalui vz.lt sakė, kad kasacinio skundo neteiks, todėl ginčas baigtas. 

„Konkurso sąlygos dėl numatytos galimos antžeminio ir požeminio užstatymo statybos zonos bei išsaugomų želdynų ribų, bendrojo ploto ribų, grafinės medžiagos mastelio buvo konkrečios, o ieškovės pasiūlymas šių reikalavimų neatitiko“, – konstatavo teismas.

Apeliacinis teismas paliko galioti spalio pradžioje Vilniaus apygardos teismo (VAT) priimtą sprendimą atmesti „Aketuri architektų“ ieškinį, kuriuo prašyta neteisėtu pripažinti LRT sprendimą atmesti konkurso dalyvių pasiūlymus bei nutraukti konkursą. 

Apeliacinis teismas pranešė, kad konkurse nėra numatyta išimčių, leidžiančių priimti jo sąlygų neatitinkančius pasiūlymus.

Teisėjų kolegija nesutiko su VAT išvada, kad viena iš „Aketuri architektų“ pateiktų vizualizacijų neatitinka konkurso reikalavimo, tačiau pripažino, kad dėl kitų neatitikimų nėra pagrindo naikinti VAT sprendimo.

LRT naujojo pastato sostinės Konarskio gatvėje architektūrinės idėjos konkursą nutraukė šią gegužę kilus abejonių, ar pasiūlymai atitinka reikalavimus. LRT teigė ketinantis skelbti naują konkursą.

LRT Administravimo ir veiklos vystymo departamento vadovas T. Rytel BNS anksčiau teigė, jog LRT būstinę tikimasi pastatyti iki 2025 metų, ji turėtų kainuoti apie 47,5 mln. eurų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT teismų

LT teismų portretas
Aš nemaęiau. Ten sutikau tik perėjūnus ir teisinius šulerius. Tiesiog visas viltis praradau dėl teisingumo. Supratau kad gyvenu duobėj, kažkokioj pelkėje, kur teisingumo jokio nėra. Kur klesti korupcija ir teisiniai šuleriai. Tai mano nuomonė. Esu asmeniškai nukentėjęs nuo tokių teismų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių