Quantcast

Teismas išnagrinėjo A.Tapino skundą dėl Seime nepradėto tyrimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs žurnalisto Andriaus Tapino skundą Seimo kanceliarijai bei Etikos ir procedūrų komisijai (kaip trečiasis suinteresuotas asmuo šioje byloje įtrauktas premjeras Saulius Skvernelis) dėl sprendimo, kuriuo buvo paliktas nenagrinėtas jo skundas dėl premjero viešų pasisakymų apie jį, žurnalistą A. Tapiną.

Sprendimą šiame ginče teismas skelbs birželio 12 d.  

Kaip rašoma skunde teismui, gruodžio mėnesį ministras pirmininkas S. Skvernelis susitikime su Seimo Liberalų sąjūdžio frakcija paskelbė A. Tapino garbę ir orumą bei žurnalisto reputaciją žeminančias žinias.

Pareiškėjas viešu pranešimu kreipėsi į ministrą pirmininką S. Skvernelį, prašydamas paneigti šias tikrovės neatitinkančias, žurnalisto garbę ir orumą žeminančias žinias. S. Skvernelis atsisakė tai padaryti, todėl pareiškėjas kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją su skundu, kurio vienas iš reikalavimų yra rekomenduoti premjerui viešai atsiprašyti A. Tapino.

2019-02-08 sprendimu Seimo Etikos ir procedūrų komisija atsisakė pradėti tyrimą. A. Tapinas mano, kad Komisija neturėjo teisės nepradėti tyrimo pagal gautą skundą; sprendimas yra pažeidžiantis galiojančius teisės aktus, nemotyvuotas, nepagrįstas faktais, ir prašo teismo jį panaikinti bei įpareigoti atlikti tyrimą pagal jo skundą, teigiama teismo pranešime spaudai.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Italas

Italas portretas
Menkės kepenys menkina kepenis.

klaipediete

klaipediete portretas
IR kokio kipso Tapinas smirineja per baltikum kanala,negi nieko nebeturi ka berodyti.

na...kas apie ka

na...kas  apie  ka   portretas
o uteletas apie pirty......vis taip ir makaluojasi besidairydamas ka cia dar apskundus...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių