Quantcast

Teismas: buvęs žemės ūkio viceministras piktnaudžiavo tarnyba

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį kaltais dėl piktnaudžiavimo tarnyba pripažino buvusį žemės ūkio viceministrą Aušrį Macijauską ir dar du su juo teistus asmenis.

Ankstesnis pernai rugsėjo 21 dieną paskelbtas Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis, kuriuo A. Macijauskas, Artūras Bagotyrius ir Vigimantas Kisielius, buvo išteisinti, panaikintas, BNS pranešė teismo tarnautojai.

Visi trys kaltinamieji nuteisti laisvės atėmimo bausmėmis, jas atidedant.

Žemesnės instancijos teismas A. Macijauskui ir kitiems kaltinamiesiems anksčiau buvo paskelbęs išteisinamąjį nuosprendį. Šio teismo sprendimu visų trijų asmenų atžvilgiu bylos nutrauktos, nes įrodymai byloje esą surinkti nesilaikant įstatymų.

Tada teismas pareiškė, kad ne įstatymo nustatyta tvarka daryti garso įrašai ir bylos išskaidymas neleido teismui patikrinti kaltinimų pagrįstumo.

Vilniaus apygardos prokuratūra manė, kad šioje byloje turi būti priimtas apkaltinamasis nuosprendis. Prokurorai atkreipė dėmesį, kad neseniai Lietuvos Aukščiausiasis Teismas panašioje byloje paliko galioti apkaltinamąjį nuosprendį.

A. Macijauskas, kurį prokuratūra prašė nuteisti devyniems mėnesiams lygtinai, kaltintas, kad 2010 metų rudenį, pasinaudodamas pareigomis ir siekdamas asmeninės naudos, nurodė be konkurso Nacionalinės žemės tarnybos Kėdainių žemėtvarkos skyriaus vadovu skirti V. Kisielių.

V. Kisielių, kuris kaltintas kurstęs piktnaudžiauti tarnyba ir klastoti dokumentus, prokuroras siūlė nuteisti šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant. Tokia pat bausmė siūlyta ir A. Bagotyriui, kuris kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba.

Bylos duomenimis, A. Macijauskas nurodė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo pareigas ėjusiam A. Bagotyriui laikinai darbinti V. Kisielių Kauno VMVT, kad vėliau jis būtų perkeltas į pareigas Nacionalinės žemės tarnybos padalinyje Kėdainiuose.

V. Kisielius į Kauno VMVT priimtas kaip pakaitinis darbuotojas, dėl to jo nebuvo galima perkelti tarnybinio kaitumo būdu.

Teisme nagrinėjama dar viena A. Macijausko baudžiamoji byla - teismas nagrinėja Nacionalinės mokėjimo agentūros direktoriaus Sauliaus Silicko ir A. Macijausko baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo bei 19 tūkst. litų vertės išmaniųjų telefonų pasisavinimo.

A. Macijauskas iš žemės ūkio viceministro pareigų atsistatydino 2011 rudenį esą dėl šeiminių aplinkybių. Premjeras A. Kubilius buvo paskyręs A. Macijauską savo visuomeniniu konsultantu žemės ūkio klausimais.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių