Quantcast

Teisėjų taryba žada kovoti su rizikomis teismų sistemoje

  • Teksto dydis:

Teisėjų taryba žada stiprinti bendradarbiavimą su teisėsaugos institucijomis, kad būtų identifikuotos galimos rizikos teismų sistemoje ir užkirstas kelią jų pasireiškimui ateityje.

Situaciją Teisėjų taryba penktadienį aptarė su generaliniu prokuroru Evaldu Pašiliu.

Po uždaro posėdžio Teisėjų tarybos pirmininkas Algimantas Valantinas teigė, kad šiuo metu „svarbu būti atspariems viešumoje pasigirstančioms spekuliacijoms ir į esamą situaciją žvelgti sistemiška“ – identifikuoti galimas silpnas vietas ir ieškoti priemonių, kad panašios negerovių apraiškos nepasikartotų.

Teisėjų tarybos posėdyje pirmininkas teigė, kad nors visuomenės nusivylimas ir pasipiktinimas šių dienų įvykių aplinkybėmis akivaizdus ir suprantamas, sakyti, kad viskas teismuose tik blogai – neatsakinga ir grėsminga.

„Per beveik trisdešimt nepriklausomos Lietuvos metų teismų sistemoje iš tiesų būta visko – stiprių teismų sistemos sukrėtimų, kritikos, pripažinimo, kad ne viskas gerai. Iššūkių akivaizdoje, Lietuvos teismų bendruomenė visada buvo pasiryžusi žengti reikalingus žingsnius, didinančius teismų atvirumą ir eliminuojančius bet kokias korupcijos apraiškas. Todėl ir šiandien galime drąsiai pasakyti, kad esame nepakantūs negerovėms – jas pripažįstame, nesislapstome ir ieškome būdų užkirsti kelią panašioms negerovių apraiškoms ateityje”, – teigė jis.

A. Valantinas sakė, kad konstruktyvios diskusijos pasigendama.

„Viešojoje erdvėje pasigirsta kalbos apie pokyčius teismų sistemoje pirmiausia reiškiant nepasitenkinimą, tačiau nekeliami klausimai, ko trūksta, kokie sprendimai ir priemonės reikalingi – tai kuria nepasitikėjimo ir grėsmės atmosferą visuomenėje ir kelia riziką demokratinės valstybės principams”, – sakė A. Valantinas.

Teisėsauga šią savaitę įtarimus dėl korupcijos pareiškė aštuoniems skirtingų teismų teisėjams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Viena virvele jie surišti,ir dirba kartu.Pirma reikia nuo viršaus versti ,o paskui visus palengva sodinti kur priklauso.Čia toks savas klanas yra,kad vargu ar pavyks taip greitai jo atsikratyti.Vis ieškos spragų įstatyme ir bus vėl nekalti avinėliai.

klp

klp portretas
Mes pasižadame pažadėti ! :)

Irena

Irena portretas
Reiktu patikrinti KAuno teisejos G.Jakstienes veikla ir aferisto A.E.Gricenkos byla!Kaip zUlikai ir aferistai yra isteisinami ir nepaisoma net Aukciausiojo teismo neskundziamu nutarciu!Tik pirmininkas N.Meilutis yra TEISINGAI SAZININGAI VYKDANTIS PAREIGAS!PAGARBA JAM
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių