Quantcast

Teisėjų korupcijos byloje spec. liudytojais apklausti teisėjai traukiasi iš pareigų

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Linas Žukauskas ir Aloyzas Kruopys, šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas, traukiasi iš pareigų.

Pasak Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su visuomene Vilmos Budėnienės,  teisėjai prašo atleisti juos iš pareigų savo noru. Tokio apsisprendimo motyvų jie plačiau nekomentuoja, tačiau A. Kruopys savo pareiškime tai sieja ir su sveikatos būkle.

Lietuvos apeliacinio teismo pirmininko Algimanto Valantino nuomone, teisėjai tokį sprendimą galėjo priimti ir visapusiškai įvertinę savo galimybes esamomis aplinkybėmis toliau eiti teisėjų pareigas.

Atleidus šiuos teisėjus, Lietuvos apeliaciniame teisme liktų 28 teisėjai, todėl teisėjų pasitraukimas iš esmės nepailgins teismą pasiekiančių bylų nagrinėjimo trukmės. Be to, artimiausiu metu turėtų įvykti atranka į anksčiau teisme atsilaisvinusias teisėjų vietas.

Prezidentas patarimo dėl teisėjų atleidimo yra kreipęsis į Teisėjų tarybą, kuri šį klausimą svarstys neeiliniame posėdyje. Lietuvos apeliacinio teismo teisėjų atleidimui reikalingas ir Seimo pritarimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šunsnukių gauja išsikasė patys sau duobę.... Bando išsisukti gyvačių lizdas. Tokie Lietuvoje teisėjai,kyšininkai ir visi jų teismų sprendimai nesąžiningi ir neteisingi.

Anonimas

Anonimas portretas
OSTAIPOAI DIRBA !!

Šiaip

Šiaip  portretas
Auksinių šaukštų vergai blie, kad ir šūdą, bet su auksiniu šaukštą. Elitas, ške Lietuvos, klaunai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių