Quantcast

Teisėjas E. Laužikas už Vijūnėlės bylą gavo 5 tūkst. eurų ir kalakutą?

Teisėjų korupcijos byloje įtarimų sulaukęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas už patarimus ir sprendimus Vijūnėlės „dvaro“ byloje gavo 5 tūkst. eurų ir kalakutą, rašo naujienų portalas 15min.lt.

Pasak naujienų portalo, kyšį – 25 kilogramų kalakutą ir pinigus E. Laužikas priėmė iš sostinės verslininkės Oksanos Sakalauskienės. Moteris patvirtina ilgametę pažintį su teisėju, bet neigia jį papirkusi.

Teisėsaugos duomenimis, E. Laužikas už neteisėtą atlygį teikė O. Sakalauskienei konsultacijas ir patarimus Druskininkų mero Ričardo Malinausko, taip pat pastato savininkų – Zinos ir Žilvino Povilonių – naudai: patarė surašyti prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones – stabdyti įpareigojimą nugriauti pastatą per pusmetį ir vėliau šį prašymą su Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų kolegija tenkino.

Prezidentas Gitanas Nausėda yra inicijavęs E. Laužiko ir kitų teisėjų atleidimą, kai kurie jų jau atleisti. Dėl E. Laužiko Seimas sprendimą turėtų priimti per rudens sesiją. Teisėjai įtariami, kad ėmė kyšius už palankius sprendimus tiek administracinėse, tiek civilinėse, tiek baudžiamosiose bylose. Kyšių sumos galėjo siekti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.

Iš viso teisėjų korupcijos tyrime įtarimai pateikti 48 asmenims, tarp jų – aštuoniems teisėjams. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dėl ožio dvaro - tyla

Dėl ožio dvaro - tyla portretas
O juk jo statyba ir įstatymų laužymas nė ką nemažesnis.

Pensininke

Pensininke portretas
Net ziureti i KORUMPUOTU TEISEJU SNUKIUS baisu. TEISESAUGA turi kurti DEMOKRATIJOS pamata valstybeje, o jie daro atvirksciai. Tai kada liaudis pajaus ir matys realistiskesne DEMOKRATIJA ? Tas ptas darosi ir POLITIKOJE. Dauguma liaudies apolitiska ir tiki ziniasklaidos kabinamais "makaronais" , valstybeje truksta SVIETIMO.

saulius

saulius portretas
Sodinti i karceri nes jie nezina kas tai ira atsakomybe,budami teisejais jautesi visagaliais dievais kysininkai nusikalteliai
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių