Quantcast

Technologijų sritį nori atrasti dvigubai daugiau merginų

  • Teksto dydis:

Šiemet į prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamą mentorystės programą „Women Go Tech“ norėjo patekti beveik dvigubai daugiau merginų nei pernai.

Daugiau nei 20 ekspertų komanda vertino, diskutavo ir iš 459 kandidačių atrinko 71 ugdytinę. Jos ateinančius penkis mėnesius semtis žinių ir patirties iš technologijų srities profesionalų, bei sieks atrasti profesinį kelią „tech“ sektoriuje.

„Šiemet į programą registravosi beveik dvigubai daugiau merginų nei pernai – 459. Iš jų daugiau nei 180 pateko į antrąjį turą, kuriame „Women Go Tech“ ir žmogiškųjų išteklių specialistų komanda kalbėjosi su merginomis, ieškojo labiausiai motyvuotų, norinčių atrasti technologijų sritį bei tų, kurioms dar trūksta šiek tiek žinių ar padrąsinimo. Atrinkus toliau galinčias žengti dalyves, sekė ne ką lengvesnė užduotis – surasti geriausiai tarpusavyje derančias mentorių ir ugdytinių poras. Tai ypač svarbu, kad tobulėjimas vyktų efektyviai, norima kryptimi ir atneštų siekiamų rezultatų“, – teigia asociacijos „Infobalt“ direktorius ir vienas iš „Women Go Tech“ iniciatorių Paulius Vertelka.

„Dalintis savo žiniomis ir patirtimi, kryptingai vesti jauną žmogų jo svajonės link – viena didžiausių vertybių. Dalyvavimas pirmame „Women Go Tech“ sezone asmeniškai man buvo įdomi ir naudinga patirtis. Labai laukiu naujo sezono pradžios ir darbo su šios programos dalyvėmis. Atranka šiais metais buvo itin didelė, tai rodo, kad reikia tokių programų, kurios moterims atveria naujas duris technologijų srityje. Mano užduotis – padėti tai padaryti kuo kryptingiau. Tuo pačiu aš kaip IT vadovas tikiuosi dalyvių pagalba daugiau suprasti kur link turi keistis IT valdymas ir darbo kultūra, kad kurtume ateities darbo aplinką, įgalinančią visus daryti tai, ką galime geriausiai“, – sakė jau antrus metus mentoriaujantis „Telia“ IT sistemų padalinio vadovas Irmantas Bražiūnas

Po sėkmingo pernai metų starto, antrame programos sezone siekiama akcentuoti ir pademonstruoti, kad „tech“ sritis, tai nėra tik informacinės technologijos. „Visuomenėje vis dažniau pastebima nuomonė, kad technologijų sritį sudaro tik programavimas bei kelios kitos IT kryptys. Tačiau tai neatspindi visos „tech“ apimties, todėl nusprendėme tai išreikšti aiškiau ir visas ugdytines ir mentorius suskirstėme į tris kategorijas: informacinių technologijų, inžinerijos ir bendrojo profilio, kurį sudaro projektų valdymas, pardavimų sritis technologinėse įmonėse, startuolių kūrimas. Planuojame, kad išgryninus kryptis efektyviau vyks mokymosi procesas bei galėsime kitiems metams pritraukti daugiau skirtingomis technologijų sritimis besidominčių dalyvių“, – teigia technologijų įmonės „ELDES“ pardavimų grupės vadovė, viena iš „Women Go Tech“ iniciatorių Žydrūnė Vitaitė.

„Women Go Tech“– tai pirmoji mentorystės programa Lietuvoje, skirta studentėms ir profesinį kelią pradėjusioms moterims, kurias domina karjera technologijų sektoriuje. Iniciatyvos organizatoriai Pasaulio ekonomikos forumo jaunimo tinklas „Global Shapers“, asociacija „Infobalt“, kartu su partneriais „Telia“ ir „Barclays“, ragina merginas ir moteris nebijoti žengti į technologijų sritį. „Women Go Tech“ programoje dalyvauja „Nasdaq“, „Wix“, „Telesoftas“, „Trafi“ ir kitų technologijų srityje pripažintų įmonių vadovai bei profesionalai. Projekto globėja – prezidentė D. Grybauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių