Quantcast

Tarnybą pradės dar puspenkto šimto šauktinių

  • Teksto dydis:

Pirmadienį nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje ir Karaliaus Mindaugo husarų batalione Panevėžyje pradės 442 šių metų šaukimo kariai.

Pirmąją atvykimo dieną jaunuoliams bus išduodamos uniformos ir ekipuotė. Kariai susipažins su daliniu ir įsikurs kareivinėse.

Dauguma devynių mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pirmadienį pradėsiančių jaunuolių yra 21 metų amžiaus ir yra įgiję vidurinį išsilavinimą. Tarp jų yra 20 merginų ir 17 jaunuolių, grįžusių iš emigracijos. Beveik visi nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pradėsiantys jaunuoliai užsirašė ją atlikti savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus pareiškė norą atlikti tarnybą pirmumo tvarka, teigia Krašto apsaugos ministerija.

18 – 38 metų jaunuoliai, nepatekę į šių metų šaukiamųjų sąrašus ir norintys atlikti tarnybą tiek šiais, tiek 2018 metais, prašymus ir toliau gali teikti regioniniuose Karo prievolės ir komplektavimo skyriuose.

Šiais metais įvairiuose Lietuvos kariuomenės daliniuose nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą jau atlieka 2175 kariai. Iš viso šiais metais į tarnybą numatyta pakviesti 3537 jaunuolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių