Quantcast

T. Balžekas pasitraukė iš LRT tarybos narių

  • Teksto dydis:

Medijų ir skaitmeninio verslo grupei „Media bitės“ vadovaujantis Tomas Balžekas pranešė pasitraukiantis iš nacionalinio transliuotojo tarybos narių.

„Būna kartais sunku atsisveikinti, bet reikia. Nuo šiandien išeinu iš LRT Tarybos narių“, – feisbuke trečiadienį pranešė T. Balžekas.

„Nuo šiol mes būsime kolegos, nemėgstu vadinti žiniasklaidos konkurentais. Tikiu, kad visa žiniasklaida turi platesnius tikslus nei tik eurų ar klikų siekiamybė. Kiek mano galiose, stengsiuosi, kad pasitikėjimas žiniasklaida visuomenėje augtų (tą turime įrodyti darbais), žiniasklaidos žaidėjai būtų vieningesni ir tikiuosi visi atrasime tvarų ir ilgalaikį žiniasklaidos veiklos modelį, nepasiduodant trumpalaikėm pagundom“, – rašo jis.

Konkurencijos taryba šią savaitę nusprendė, jog T. Balžeko verslo grupė ir Estijos bendrovei „Postimees Grupp“ priklausančios naujienų portalą „15min“ ir naujienų agentūrą BNS valdančios įmonės galės būti valdomos bendrai.

Taip pat leista netiesiogiai įgyti įmonių „LT Media Group“, „Baltijos fotografijos linija“ ir „Medipresa“ bendrąją kontrolę.

Pranešimas apie ketinimą vykdyti koncentraciją gautas liepos 22 dieną.

Nauja įmonių grupė Lietuvoje ketina veikti „15min Group“ vardu. Užbaigus sandorį 60 proc. „15min Group“ akcijų priklausys „Postimees Grupp“, 40 proc. ir valdymo kontrolė – ligšioliniams „Media bitės“ akcininkams T. Balžekui, Martynui Basokui, Gabrielei Burbienei ir Tomui Bindokui per naujai įsteigtą holdingo įmonę „4 Bees“.

Užbaigus susijungimą „15min Group“ priklausys naujienų portalas „15min“, naujienų agentūra BNS, žurnalai „Žmonės“, „Laimė“, „Legendos“, „Ji“, naujienų portalas „zmones.lt“ ir mobilioji programėlė „Žmonės“, fotoagentūra „ŽMONĖS Foto“ ir fotoarchyvas „Fotobankas“, taip pat knygų ir periodinių leidinių platinimo įmonė „Medipresa“ bei internetinė knygų išpirktuvė „Perkuknyga.lt“.

LRT taryba yra aukščiausiasis kolegialus organas, vykdantis LRT valdymo ir priežiūros funkcijas bei atstovaujantis visuomenės interesams. Ji prižiūri, kaip yra vykdoma visuomeninio transliuotojo misija, renka generalinį direktorių, tvirtina LRT radijo ir televizijos programų sudėtį, metines pajamų ir išlaidų sąmatas bei jų vykdymo ataskaitas, vykdo kitas funkcijas.

T. Balžekas į šią tarybą deleguotas tuometinės prezidentės Dalios Grybauskaitės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vau .... o ...tai kas dabar bus su

vau .... o ...tai kas  dabar bus su   portretas
Grybosenkos LRT..eeeee....Tomas isejo ir fotoaparata issinese......

Tomas

Tomas portretas
Niekas visuomenes interesus negina ir negins. Visuomene patys galas turi ir gali adekvaciai spresti kas asmeniskai reikalinga. 'Vyriausybes' uzduotis yra kontroliuoti pinigu ismatavimus ir svorius (tikru pinigu-aukso, sidabro o ne is nieko spausdimamu ir kur zmones yra apiplesiami per infliacija ir kitus mokescius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių