Quantcast

Švietimo profsąjunga prašo pereiti prie pradinukų ir darželinukų nuotolinio ugdymo

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga kreipėsi į paskirtąją premjerę Ingridą Šimonytę prašydami „iš naujo vertinti situaciją dėl tolimesnio švietimo įstaigų darbo ir svarstyti galimybę dirbti tik nuotoliniu būdu“.

Profesinės sąjungos kreipimesi sakoma, kad virusui sparčiai plintant „situacija tampa ypač nepalanki ikimokyklinio, priešmokyklinio bei pradinio ugdymo įstaigose, nes būtent jos dirba kontaktiniu būdu“. Vyresnieji mokiniai nuo lapkričio pradžios yra perėję prie nuotolinio arba mišraus mokymosi.

„Remiantis lapkričio 4 dienos Vyriausybės nutarimu lopšeliai-darželiai ir pradinės mokyklos dirba kontaktiniu būdu. Tačiau praėjus daugiau nei trims savaitėms, situacija katastrofiškai prastėja: švietimo įstaigose užsikrėtimų skaičius sparčiai didėja, serga ir mokiniai, ir mokytojai. Todėl kyla klausimas, ar verta rizikuoti mokinių, mokytojų sveikata ir tęsti darbą gyvai?“ – sako Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas.

Pranešime cituojamas Elektrėnų „Ąžuolyno“ progimnazijos anglų kalbos mokytojas Aivaras Dočkus, pats ką tik persirgęs COVID-19, sako, kad karantinas turi būti karantinas, o ne parodija.

Turime informacijos, jog savivaldybių švietimo skyriai daro didžiulį spaudimą švietimo įstaigų administracijoms tęsti mokymą tiesiogiai ir reikalauja kuo skubiau grįžti į mokyklas.

„Turime informacijos, jog savivaldybių švietimo skyriai daro didžiulį spaudimą švietimo įstaigų administracijoms tęsti mokymą tiesiogiai ir reikalauja kuo skubiau grįžti į mokyklas. Gal  Švietimo, mokslo ir sporto ministerija duoda tokius nurodymus savivaldybėms?“ – pranešime cituojamas mokytojas.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) praėjusią savaitę skelbė, kad šalies švietimo ir ugdymo bei aukštojo mokslo įstaigose nuo rugsėjo pradžios registruota per 4,4 tūkst. koronaviruso atvejų.

NVSC atstovė Daiva Razmuvienė tuomet tvirtino, kad didžiąją dalį sudaro užsikrėtusieji mokyklose ir darželiuose, iš 3,7 tūkst. atvejų ugdymo įstaigose 55 proc. sudarė moksleiviai, likusi dalis, 45 proc. – ugdymo įstaigų darbuotojai. Aukštosiose mokyklose užsikrėtusių skaičius nuo rugsėjo siekė per 600.

Šalyje lapkričio 7-ąją įvedus karantiną, mokslas, išskyrus ugdymą darželiuose bei pradines klases, vyksta nuotoliniu arba mišriu būdu. Karantinas šiuo metu pratęstas iki gruodžio 17 dienos imtinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurgita

Jurgita portretas
Tiems kam nuotolinis puikus sumanymas. Pirmyn, teikite mokykloms prašymus ir mokykitės vaikus namie, taip sumažės klasėje vaikų. Tiems kas pavydi, jog mamos būnančios namie su mažesniais vaikais, o vyresnius veda į darželį, vaikai turi socializuotis su kitais vaikais, sėdėdami tik su suaugusiais jie to neišmoks. Pradinukui nuotolinis mokymasis tai žingsnis atgal, o ne į priekį. Kaip mama jaučiu, kad antroje klasėje lenda pirmos klasės nuotolinio mokymosi spragos ir matau kaip vaikas stresuoja prisėdęs prie namų darbų, nes nepamena ką mokėsi.

Kodėl?

Kodėl?  portretas
Įstaigoje nei vieno užsikrėtimo atvejo! Kodėl mums pereiti prie nuotolio? Dirbsime taip kaip vaikams ir tėvams geriausia!

Bjauru

Bjauru portretas
Kiek purvo ant tų auklėtojų. Niekas nesako, kad nuotolinis mokymas mažyliams - tobulas reikalas, galbūt vietoj tų užduočių siuntinėjimo verčiau leisti mokytojams kelti kompetenciją lankant įvairius mokymus, ruošiant užduotis tolimesniam kontaktiniams darbui ir pagaliau susitvarkant popierius, kurių, jūs net neįsivaizduojat, kokie kiekiai yra. O iš tėvų irgi norėtųsi sąmoningumo. Grupėje 15 vaikų, iš kurių dviejų mamos būna su kūdikiais namie, dar dvi tiesiog nedirba. Bet vaikai nuolat darželyje. Tie auklėtojai kasdien ant parako statinės sėdi, nes vaiką prižiūrėti - tai ne parduotuvės klientą aptarnauti. Jis ir ant kelių sėdasi, ir glaudžiasi, ir aprengti jį reikia, ir nosį nuvalyti, nuolatinis artimas kontaktas ir pastovus "pasidalinimas" visų šeimų bacilomis. Gal pradėkim gerbti vieni kitus ir žiūrėkim ne tik iš savo varpinės, užuot maišę tuos auklėtojus su purvais?
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių