Quantcast

Švietimo ministrė: pratęsti moksleivių atostogų neplanuojama

  • Teksto dydis:

Blogėjant epidemiologinei situacijai dar pratęsti moksleivių atostogų neplanuojama, sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė.

„Neplanuojame pratęsti atostogų“, – penktadienį LRT sakė Jurgita Šiugždinienė.

Jos teigimu, atostogaudami vaikai testuojasi dėl COVID-19.

„Jie testuojasi namuose, kad būtų išlaikytas tas pats testavimo periodas. Moksleiviai prieš sugrįždami į mokyklas turi testuotis lapkričio 9 dieną ir trečiadienį į mokyklą ateiti tie, kurie neturi viruso“, – tvirtino ministrė.

Ji vylėsi, kad testavimas namuose padidins tėvų, duodančių leidimą testuotis vaikams mokyklose, skaičių.

Ministrės duomenimis, mokyklose dėl COVID-19 tikrinasi 50 proc., tai yra 160 tūkst., moksleivių.

„Dar maždaug 40 proc. yra imunizuotų. Gali būti persidengimas, bet atmetę galimą 10 proc. persidengimą, mes skaičiuojame, kad apie 70 proc. vaikų mokyklose mums padeda užtikrinti saugų ugdymą“, – kalbėjo J. Šiugždinienė.

Moksleivių rudens atostogos buvo pratęstos dviem dienomis: jos prasidėjo lapkričio 3 dieną, į mokyklas moksleiviai grįš lapkričio 10 dieną. Taip siekiama užtikrinti, kad po Vėlinių mokiniai grįžtų praėjus septynias dienas siekiančiam COVID-19 inkubaciniam periodui.

Prieš atostogas besitestuojantys vaikai gavo po du greituosius antigenų savikontrolės testus, kad namuose pasitikrintų savarankiškai pagal įprastą testavimo mokykloje grafiką. Grįžę į mokyklas vaikai taip pat atliks testus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių